Tal dia com avui moria l’escriptor Edgar Allan Poe

El dia 7 d’octubre de 1849 va morir l’escriptor Edgar Allan Poe. Fou un escriptor del Romanticisme en llengua anglesa dels Estats Units d’Amèrica (nasqué a Boston el 1809 i morí a Baltimore el 1849).

Va ser reconegut ben aviat, i conegut, especialment, pels seus relats de temes fantàstics i d’horror. De fet,  és considerat el pare del conte de terror psicològic i dels relats curts del seu país. També va escriure poesia i novel·la. Els seus relats més coneguts són: El gat negre, El cor delator, La bóta d’amontillado, etc. Entre els seus poemes, El corb, Annabel Lee o The Bells són dels més representatius.

A Catalunya, Carles Riba és un dels seus traductors il·lustres. Les versions de les obres més impotants de Poe han esdevingut ja clàssiques.

A la biblioteca disposem de diferens llibres d’Edgar Allan Poe que pots agafar en prèstec. I si no pots esperar, clica a sobre del títol per llegir el relat de El cor delator.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>