Diari digital: El Dia Internacional de la Dona

Com sabeu ja s’acosta el 8 de març, que és el Dia Internacional de la Dona. Va ser declarat per l’ONU l’any 1975. Dos anys més tard, es va convertir en el Dia Internacional de la Dona i de la Pau Internacional.

Es celebra aquest dia perquè a mitjans del segle XIX, en plena revolució industrial, el 8 de març de 1857, milers de treballadores tèxtils van decidir sortir als carrers de Nova York amb el lema ‘Pa i roses’ per protestar en contra dels baixos salaris, que eren menys de la meitat del que percebien els homes per la mateixa tasca. Aquesta jornada va acabar amb la sagnant xifra de 120 dones mortes  per la brutalitat amb què els policies va dispersar la marxa. Això va fer que dos anys després, les treballadores fundessin el primer sindicat femení.

Com a conseqüència, el mes de març del 1911 es va celebrar per primera vegada el Dia de la Dona a Alemanya, Àustria, Dinamarca i Suïssa. S’hi van organitzar mítings en què les dones van reclamar el dret a votar, a ocupar càrrecs públics, a treballar, a la formació professional i a la no-discriminació laboral.

Coincidint amb la primera guerra mundial, la data es va aprofitar a tot Europa per protestar per les conseqüències de la guerra.

Resultat d'imatges per a "que pasa el 8 de marzo"

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>