KAMISHIBAI

Kamishibai significa “teatre de paper” i és una manera japonesa d’explicar històries mitjançant un escenari anomenat butai i unes làmines amb dibuixos que representen la història. Va ser creat al segle XII als temples budistes, on els monjos l’utilitzaven per explicar contes a les persones analfabetes. 

El seu funcionament és molt senzill: consisteix a lliscar en ordre les làmines, que tenen el dibuix per davant i el text que li correspon al darrere, de manera que el narrador, el gaito Kamishibaiya, mostra al públic el dibuix mentre explica el fragment de la narració que li correspon.

Aquest dimecres 18 els nois i noies de 1r ESO s’han organitzat per explicar els Kamishibai que havien estat preparant a Castecat durant el 1r trimestre als nens i nenes de 3r de primària. A continuació veureu uns quants vídeos de les nostres interpretacions. Sembla que els han agradat bastant les nostres històries!

Redactat per la Marta Collet, Ivo Ivaylov i Àlex Terol.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>