Preinscripció escolar 2021-22

Per l’Educació Infantil i Primària serà del 15 al 24 de març.

Per l’Educació Secundària Obligatòria serà del 17 al 24 de març.


ATENCIÓ!!!!!! 

  • LLISTA DE BAREM PROVISIONAL INFANTIL I PRIMÀRIA:

INFORME_BAREM_PROVISIONAL_BAREM

  • LLISTA DE BAREM PROVISIONAL ESO:

INFORME_BAREM_PROVISIONAL_secund

ENLLAÇ directe a la preinscripció escolar:

http://educacio.gencat.cat/ca/tramits/tramits-temes/20483-obligatoris?moda=1

Per a més informació:

https://preinscripcio.gencat.cat/ca/inici

EDUCACIÓ INFANTIL

https://preinscripcio.gencat.cat/ca/estudis/infantil-3-6/inici/

EDUCACIÓ PRIMÀRIA

https://preinscripcio.gencat.cat/ca/estudis/primaria/inici/

ESO

https://preinscripcio.gencat.cat/ca/estudis/eso/inici/

MONTQUÍMIC 2021

Les i els alumnes de primària i secundària del Pallerola han realitzat i penjat els vídeos amb els experiments químics que han dut a terme al laboratori del centre en el marc del projecte MontQuímic, que enguany es centrava en la química de la vida quotidiana.

Us deixem amb els experiments!

LES PEDRES PARLEN

Els alumnes de 2n d’ESO han treballat les característiques de l’arquitectura romànica i gòtica, comparant-les i contextualitzant-les en el moment de la seva aparició durant l’Edat Mitjana.

Amb el coneixement adquirit després han construit una maqueta d’una catedral gòtica incorporant tots els elements arquitectònics propis d’aquest estil.

Han treballat també la importància de preservar el patrimoni historicoartístic i cultural, la funció de la Unesco, el patrimoni mundial de la humanitat i a quines zones del món aquest patrimoni està en perill.

Us deixem una mostra de la feina feta!

https://www.canva.com/design/DAEeXepT_z4/76km2Vl0qRkznsKC0ihZig/view?utm_content=DAEeXepT_z4&utm_campaign=designshare&utm_medium=link&utm_source=sharebutton

SANT JORDI I PROJECTE PESCADORS DE PLÀSTICS

La feina conjunta i el treball en equip del professorat de ciències, llengües i visual i plàstica ha donat com a resultat la unió de les ciències i les humanitats en la Diada de Sant Jordi 2021.

Els alumnes han començat treballant en el Projecte Pescadors de Plàstic que té com a objectiu promoure l’ensenyament del mètode científic a través de l’estudi d’una problemàtica ambiental com és la contaminació de residus plàstics als nostres rius i el seu paper com a transportadors fins al mar. Durant la setmana del 12 al 16 d’abril tots els grups de l’ESO van anar a diferents trams del Riu Tordera per realitzar el mostreig de plàstics, aquest mostreig servirà a més a més per realitzar un congrés científic durant el mes de juny.

Aquesta activitat va servir després perquè des de la matèria de Visual i Plàstica es donés un nou significat a les restes trobades mitjançant el procés creatiu de màscares que s’havien de convertir també en els protagonistes dels microrelats escrits en llengua catalana i castellana.

La unió de la ciència, l’art i la llengua ha tingut com a resultat unes peces literàries plenes de significat.

Us deixem fotografies de tot el procés!

https://docs.google.com/presentation/d/15DnHxMWkurUJj5XgWQ6H9U-_VHdQFkbkA2QnaqR3M7U/edit#slide=id.p

AGÈNCIA DE VIATGES ESPECIALITZADA

Els alumnes de 2n d’ESO han estat treballant les últimes setmanes en la creació d’una pàgina web d’una agència de viatges especialitzada en la visita del patrimoni historicoartístic i cultural d’ Al·Andalus.

Han treballat conceptes d’història relacionats amb expansió de l’Islam a la Península Ibèrica durant l’Edat Mitjana i també quina ha sigut l’herència que aquest període històric ens ha deixat.

Després d’això els alumnes han hagut de crear la pàgina web on han recollit tres propostes de viatges diferents: pack familiar, pack motxiller i pack de luxe.

Si teniu pensat fer una escapada cultural aquest estiu, no deixeu de visitar les seves pàgines web:

https://sites.google.com/escolapallerola.cat/agencia-viatges-al-andalus/p%C3%A0gina-principal

https://sites.google.com/escolapallerola.cat/andalustravelagency/packs-de-turisme/pack-familiar

https://sites.google.com/escolapallerola.cat/al-andalus-experience/inici?authuser=1

 

L’ACTUAL PREHISTÒRIA

Ens serveix la història per reflexionar sobre el món en el que vivim? La resposta és sí.
Els nostres alumnes de 1r d’ESO han pogut saber que les diferències de gènere tal com les coneixem avui no existien entre els pobles prehistòrics, això ho sabem gràcies a recents estudis d’arqueologia que ens clarifiquen com es repartien les tasques diàries els grups humans de la prehistòria. Això ha servit als nostres alumnes per pensar sobre si aquestes diferències existeixen o no en l’actualitat.
A continuació us deixem l’article que ha escrit l’alumna Aroa Castaño de 1r ESO B sobre aquest tema.
Accés a l’article –> L’ACTUAL PREHISTÒRIA

STOPMOTION PREHISTÒRIC

Els alumnes de 1r d’ESO dins el Projecte StopMotion han reproduït les diferents etapes de la prehistòria i la nostra evolució al llarg dels temps.

Us deixem amb els vídeos explicatius que ens han elaborat en format stopmotion.