A FILOSOFIA PARLEM D’AQUELLES COSES QUE “NO ENS PESEN AL COR”

A les sessions de Filosofia les nenes i els nens tenen l’oportunitat de gaudir d’un espai on reflexionar sobre molts aspectes de la vida. Fruit d’aquestes converses i de l’espontaneïtat dels infants, sorgeixen temes tan bonics com “aquelles coses que no ens pesen al cor”.

En un primer moment la conversa els va portar a parlar de les coses que sí que pesen al cor. Aquesta va ser la manera tan curiosa que van trobar per definir el que sentien en determinats moments. Malgrat ser nenes i nens tan petites i petits són capaços de reconèixer i identificar aquelles situacions que els fan aflorar emocions negatives. Sovint no saben com gestionar-les i carreguen amb elles durant temps. Per això, fan l’analogia del pes al cor.

Per fer-los adonar que al cor també guarden altres coses que no pesen i que els fan sentir bé, van anar explicant diferents situacions que els transmetien sensacions agradables. De vegades es referien a emocions i sentiments, d’altres a comportaments i en alguns casos a gestos tan quotidians com el de donar la mà o el de fer un somriure a algú. Cadascú va triar una cosa bonica que no pesa al cor i la va escriure dintre del seu cor. Tenim totes aquestes coses boniques penjades a la classe per recordar-les cada dia.

Fotos:   Activitats Projecte de Filosofia 3-18 alumnes