COMUNITAT D’APRENENTATGE: MESTRES QUE APRENEN DE MESTRES

El projecte Filosofia 3/18 és un dels pilars fonamentals que nodreix el projecte educatiu de la nostra escola.

Cada setmana implementem les sessions de filosofia en mig grup des de P3 fins a 6è de primària. Durant les sessions dedicades exclusivament al projecte Filosofia 3/18, aprofundim en el desenvolupament del projecte. Però la filosofia no s’acaba amb aquestes sessions, sinó que forma part del tarannà de l’escola i impregna tota la resta d’àrees i activitats.

És per aquest motiu que la formació continuada del professorat en aquest àmbit és una de les prioritats. Una manera molt eficient d’enriquir el projecte Filosofia 3/18 és aprendre entre iguals a través de comunitats d’aprenentatge. Som un conjunt de professionals que ensenyem alhora que aprenem, tot investigant sobre el què i el com s’ensenya, de forma col·laborativa. Dies enrere, vam organitzar unes jornades on mestres que implementen el projecte Filosofia 3/18 van poder assistir a sessions conduïdes per altres companyes per tal d’enriquir la pràctica professional. Una manera d’afavorir entre els docents el sentiment de pertinença, el compromís i la confiança mútua, el diàleg i la reflexió (compartint i analitzant la pròpia pràctica) i el treball col·laboratiu.

Ser una comunitat de pràctica millora la nostra tasca professional i reverteix directament en la qualitat educativa del nostre centre.