Fem ràdio, fem podcast

A la comunitat de grans hem finalitzat un projecte de ràdio que vam iniciar al primer trimestre, el qual està estructurat en tres sessions:

  • La sessió 1 estava enfocada en conèixer al Martí, el responsable d’aquest projecte que ens va fer una explicació general de què era un podcast, els instruments necessaris per fer una gravació a la ràdio i el funcionament en general. Aquesta sessió es feia dins de l’aula amb tot el grup.

  • La sessió 2 consistia, ja en petits grups de 3-4 persones, en fer una pràctica de ràdio, amb tot el material i la sessió 3 és la gravació de tot el programa de la classe.

A l’hora de crear el programa vam prendre una primera decisió molt important que, depenent de cada grup, teníem l’opció de fer un tipus de programa de ràdio o un altre que consistien en:

  • Opció 1: Es crea 1 podcast per a cada meitat del grup. Ajuntant les seccions dels grups reduïts obtenim un podcast d’entre 12 i 15 minuts. En total tindrem 2 podcasts d’una sola classe.
  • Opció 2: Es crea 1 sol podcast per a tota la classe. Ajuntant les seccions dels grups reduïts obtenim un podcast d’entre 18 i 25 minuts. En total tindrem 1 podcast d’una sola classe.
  • Opció 3: Cada grup reduït crea el seu podcast, de manera que tenim tants podcasts com grups reduïts. Els podcast no tenen relació entre ells i són de curta durada (entre 3 i 7 minuts)

La part en comú de cada opció, es realitza amb una presentació del programa i un comiat, a més d’escollir un fill musical o sintonia. A més, la temàtica ha sigut lliure i flexible amb les necessitats dels infants i dels interessos del grup.

Hem dedicat moltes estones a l’aula per poder fer els podcast en petit grup a través d’una graella compartida en Drive, a més de moments per poder practicar aspectes tan importants com la veu i l’entonació, la pronunciació o treure els nervis al moment de la gravació.

Des de la comunitat de grans, volem compartir amb vosaltres les creacions que han fet els infants de 4t, 5è i 6è. Han gaudit molt al llarg del procés i esperem que us agradi també. Aquí teniu els enllaços:

Podcast 4tA

Podcast 4tB

Podcast 5èA

Podcast 5èB

Podcast 6èA

Podcast 6èB