Audicity

Audacity és un programa multiplataforma de gravació i edició d’àudio, fàcil d’usar i lliure. La part gràfica ha estat feta amb la llibreria wxWidgets. És un programa multiplataforma i es troba disponibles en diversos idiomes incloent el català.

Va ser creat per Dominic Mazzoni mentre era estudiant a la Carnegie Mellon University. Mazzoni treballa actualment a Google però continua com a principal desenvolupador del programa amb l’ajuda de voluntaris d’arreu del món. Es tracta d’un programa d’edició de so amb un gran popularitat, a finals de 2010 era el 10è programa més descarregat des de SourceForge.net amb uns 72 milions de descàrregues.

 

 

Com que és un programari de gravació multipista, Audacity compleix els paràmetres necessaris per poder ser utilitzat en un estudi de gravació de pressupostos més baixos, també coneguts com “estudis casolans”. No té les mateixes funcions ni potència que programaris d’ús comercial (Pro Tools, Cubase, FL Studio, etc.) però és una eina bastant útil per a persones que comencen a experimentar el món de l’enregistrament multipista. Compta amb eines d’edició d’àudio com copiar, tallar, enganxar, juntament amb diversos tipus de connectors i diversos efectes bàsics bastant útils en una edició.