Racons

El treball per racons és una metodologia que consisteix a organitzar l’aula en diversos espais, on els alumnes, distribuïts en petits grups, realitzen activitats simultànies i de manera autònoma.

És una manera de treballar més creativa i flexible, en la qual el paper del mestre és dinamitzar els aprenentatges i animar als alumnes a participar en tots els espais d’activitat i aprenentatge. L’alumne és el gran protagonista, doncs participa activament en el seu aprenentatge, pot ser model i guia dels seus companys, i on és potencia el diàleg entre iguals, es pren consciència de les seves possibilitats, accepta i aprèn dels seus errors, etc.

Amb aquesta metodologia de treball, ajudem al nen a ser responsable amb el material, aprèn a organitzar-se, planificar-se, saber què vol… Tot plegat es tradueix alhora en un guany de seguretat i confiança.

Aquest any, ens hem acollit al projecte d’innovamat i els racons que es realitzen són de caire matemàtic.

   

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>