Erasmus+ La Laia i L’Andreu visitem escoles de Finlàndia

La Laia i l’Andreu, durant una setmana, hem tingut l’oprtunitat de visitar dues escoles de Finlàndia en el marc del projecte Erasmus+. Aquest és el segon Job Shadowing que fem a l’escola enguany, ja que al mes de juliol la Susanna i la Nines van visitar Catton Grove  a Anglaterra.

Hauhon Yhtenäiskoulu ha estat l’escola escollida, ja que és una de les escoles de referència fent servir la metodologia PBL (Treball Basat en Projectes) a Finlàndia. Aquest reportatge de la BBC ens va portar fins a ells!

Durant aquest dies hem fet una observació amb profunditat de com treballen. Els dos objectius principals han estat, per una banda, analitzar com desenvolupen  aquesta metodologia en el seu dia a dia i, per altra banda, veure com integren la tecnologia en els seus projectes. Tanmateix, vam poder visitar Alvettula Koulu, una escola rural de 52 alumnes i 5 mestres, els quals alguns d’ells compaginen les dues escoles, i per tant, segueixen les mateixes metodologies.

Ha estat una experiència realment molt enriquidora i volem agraïr el tracte rebut a les dues escoles per part dels directors (Pekka i Jukka) i del conjunt dels mestres, especialment de l’equip acollidor (Hanna-Leena, Kati, Johanna i Maria). Esperem poder tornar a trobar-nos algun cop a Finlàndia o a Castelldefels.

Laia i Andreu.

 

 

1 comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>