SORTIDA A MOLLET DEL VALLÈS

El dijous 2 de febrer vam anar d’excursió a Mollet del Vallès. El primer que vam fer quan vam arribar, va ser esmorzar al parc de Can Mulà. Abans de realitzar la primera activitat vam conversar i comentar tot allò que sabíem  sobre la prehistòria. 

 

A continuació ens van explicar de què tractava l’activitat i com la faríem. Consistia en crear unes pintures rupestres i ens vam posar a treballar. Ens vam dividir en 4 taules de treball. El material era: Ou cru que servia per aglutinar i crear les nostres pintures, utilitzant espècies (com ara canyella, pebre vermell, cúrcuma i curri), també pedra de pissarra per extreure el carbó. Aleshores ens van donar un paper que vam arrugar per simular les parets d’una cova, i amb carbó vam fer un dibuix que després vam pintar amb les pintures creades. Com que en aquella època no hi havia pinzells, vam pintar amb pals o amb els dits/mans.

 

Un cop acabada l’activitat vam tenir una pausa de 10 minuts on vam jugar una estona al parc. Passats aquests 10 minuts, vam anar a veure el menhir de Mollet. Allà ens van explicar moltes coses sobre els menhirs, com per exemple que es van començar a utilitzar al Neolític, (el significat de Neolític vol dir pedra nova), que  creien que servia per marcar el territori quan començaven a ser sedentaris, del material que estaven fets…

 

Del Menhir de Mollet sabem que es va utilitzar en dos èpoques, al Neolític on van utilitzar la tècnica del gravat i l’Edat dels Metalls (coure, bronze i ferro),on la tècnica emprada va ser el relleu. Vam observar alguns símbols com ara una cara amb banyes de toro, una serp, el símbol del poblet…. El menhir té una alçada d’uns 5 metres aproximadament i unes 6 tones.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>