PCR a les escoles

Tal com descriu el “Protocol de gestió de casos als centres educatius”, i que està en contínua revisió, un cas sospitós (aquell que té simptomatologia i a qui se li ha demanat una PCR) ha de fer aïllament domiciliari, mentre està a l’espera del resultat de la prova. També han de quedar-se a casa els germans escolars o convivents que treballin en un centre educatiu. La resta de convivents que no treballin en cap centre escolar, no tenen indicat fer un aïllament preventiu i poden anar a treballar prenent les mesures adequades, de la mateixa manera si hi ha germans grans que no estudien en centres educatius.

Tots els contactes estrets d’un cas positiu tenen indicació de fer-se una prova PCR de cribratge i de fer la quarantena. D’entrada, es consideren contactes estrets d’un cas positiu aquelles persones que formen part d’un grup de convivència estable (grup classe). Des d’un punt de vista mèdic, els casos que han passat la malaltia en els darrers 6 mesos (amb documentació confirmada) no estarien obligats a dur a terme quarantenes.

En el marc de la cerca activa de casos, i tal com marca el protocol de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, cal fer una prova PCR a tots els contactes estrets dels casos positius. Per facilitar la recollida de mostres en l’àmbit educatiu, per evitar que cada família hagi de demanar hora per fer la prova i per evitar la sobrecàrrega dels centres d’atenció primària, sempre que sigui possible, una unitat mòbil es desplaçarà a l’escola a fer aquestes proves. L’escola no té cap inconvenient a que les famílies acompanyin els seus fill/es durant la prova si així ho han descrit a l’autorització, però serà l’equip mèdic que la realitzi qui tindrà la decisió final.   

Per recollir mostres de PCR als centres educatius, s’utilitzen tècniques de frotis nasal menys molestes que les del frotis nasofaringi, que són més agressives. El frotis nasal és una tècnica molt senzilla que només requereix posar un bastonet a l’interior de les fosses nasals, a uns 2 cm de l’entrada. Es tracta d’una prova molt menys dolorosa que posar una vacuna, segons informa Salut. Un resultat negatiu de la PCR d’un contacte estret no eximeix de la necessitat de mantenir la quarantena durant tots els dies establerts.  Les famílies que no donin el consentiment per a les proves PCR (que es farien en cas d’un positiu confirmat a l’aula),  no passa res, l’alumne hauria de fer la quarantena a casa.  

Autoritzacions Famílies_Inici Curs_v7

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>