Mesurem volums d’objectes a 4t

Este curs, dins de l’àrea de Medi Social i Natural, a 4t ens hem plantejat treballar més vivencialment i de forma pràctica alguns dels temes. Així, durant el trimestre passat vam estar estudiant el cel i davant els dubtes que ens van anar sorgint vam decidir buscar un expert que ens pugués donar les respostes. Per això vam anar al nostre institut, vam visitar-ne les instal·lacions (ara ja coneixem un equipament més del nostre poble) i un llicenciat en física va resoldre tots els nostres dubtes.

En altres ocasions hem comptat també amb la col·laboració de pares, mares i fins i tot dels iaios. Han vingut a explicar-nos com s’empelta, quina varietat de patrons hi ha, quin és el funcionament d’uns vivers, quina és la història del nostre poble, … tot dintre del projecte que estem fent sobre Alcanar.

Doncs continuant amb este treball vivencial i col·laboratiu, aquesta setmana a Medi Natural hem estat mesurant volums. Hem emprat provetes i vasos de precipitats. Per fer-ho hem hagut de seguir uns passos concrets, els del mètode científic:

  • Posar aigua en una proveta i anotar el volum que ocupa
  • Submergir-hi a dins l’objecte del qual en volem averiguar el volum
  • Anotar el volum que ocupa ara l’aigua juntament amb l’objecte submergit
  • Restar, del volum total que obtenim al pas anterior, el volum de l’aigua del pas 1. Així obtenim el volum de l’objecte.

Per fer estes mesures hem anat al pati de l’escola, per parelles hem anant anotant totes les dades i hem comprovat els volums. Prèviament, entre tots, ja havíem decidit quins objectes volíem mesurar. En el següent recull de fotos podeu vore una petita mostra de com ha anat l’experiència. Us hem de dir que ens ho hem passat molt bé, i sobretot que hem après moltes coses tot fent de científics una estona!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>