Aprenem jugant en el Joc simbòlic!

El joc simbòlic ha d’estar present dins de la planificació de la pràctica educativa a l’Educació Infantil, ja que ens apropa als rols socials que ens envolten i perquè permet viure i reviure els valors d’una societat on tots i totes hem de tenir els mateixos drets i deures, dins del concepte de coeducació. També es una eina per a l’adquisició d’aprenentatge significatiu i la convivència igualitària al grup.  

En el desenvolupament personal el joc contribueix a definir la identitat, la imatge de sí mateix que cada persona elabora a partir de la seva percepció de la realitat i les impressions i comentaris que li retornen des del seu entorn. A nivell relacional, amb el joc s’aprèn a interactuar amb els iguals. A nivell social s’aprèn a acceptar normes, regles i pautes; a complir-les i a acceptar que no complir-les té conseqüències. 

A educació infantil podem gaudir del joc simbòlic i tenim aquests diferents espais per desenvolupar diferents rols de la vida quotidiana: La caseta, el supermercat i el metge, on aprenem mitjançant el joc.

 

Share