L’Ajuntament de Lleida , a través de l’Agenda 21 Escolar va organitzar des del 25 al 29 de març de 2019 : “La setmana de l’Horta a l’Escola “ amb l’objectiu de fomentar els valors de l’Horta de Lleida entre els joves .
El programa proposava la realització de diferents accions :
- Portes obertes dels horts escolars als barris.
- Visites a les explotacions agràries i xerrades a l’Horta de Lleida.
- Realització d’un dinar 100% amb productes de l’Horta de Lleida subministrat per diferents col·laboradors del projecte.
En el marc del Programa Formatiu , des de l’any 2012 , el Centre Educatiu el Segre s’inscriu al programa Agenda 21 , presentant anualment projectes de millora mediambiental i es va sumar a aquesta proposta participant a les visites guiades a les explotacions agràries i a les xerrades a l’horta de Lleida i es va realitzar un dinar 100% amb productes de l’horta de Lleida facilitats per diferents entitats col·laboradores i elaborat pels alumnes del Taller d’Hostaleria del centre que van poder degustar els menors/joves i membres de l’equip formatiu , tècnic i directiu del centre .
Les accions realitzades van ser un èxit i va permetre crear un ambient festiu/formatiu i d’interrelació entre menors i professionals que enforteix vincles i facilita la intervenció educativa i socialitzadora.
Menú 100% Horta de Lleida al C.E. El Segre
- 1r. Plat: Crema de carbassa de la Partida de Rufea (del Tros de la Llar-Jordi Torra)
- 2n. Plat: Hamburguesa de vedella Angus de la Partida de Santjust (Grup Garreta) amb patates.
- Postres: Pastís de poma de la Partida Torres de Sanui (Sanui Fruits) i pastís de formatge.