Xerrades de sexualitat a 3r d’ESO

Avui han vingut a fer-nos unes xerrades de sexualitat a 3r d’ESO, dins del programa Salut i Escola.

web

Hem de pensar que l’adolescència és una etapa de creixement físic i emocional que planteja nous temes vinculats a la cura de la salut. La sexualitat és un procés dinàmic i complex que comença quan naixem, es manifesta de diferents maneres al llarg de la nostra vida i involucra també els nostres sentiments, emocions i el procés de conformació de la nostra identitat.

El programa Salut i Escola pretén ajudar al nostre alumnat a resoldre aquests dubtes i en la seva web ofereix un enllaç amb aquest objectiu: Sexualitat Salut i Escola.

Proves cangur 2017

El nostre centre participa a les proves cangur 2017, aquestes són unes proves que organitza la societat catalana de matemàtiques, amb l’objectiu de potenciar l’aprenentatge de l’assignatura.

Avui, 16 de març, l’alumnat està fent les proves, que han començat puntualment a les 09:20h.

cangur-2017

Visita unitat canina 1r ESO

Avui, 10 de març, ens ha visitat la unitat canina de l’ajuntament de Sant Andreu de la Barca.

Volem agrair la col·laboració d’aquesta unitat.

Podeu veure algunes imatges d’aquesta xerrada al següent enllaç:

img_0365

Nanotecnologia 3r ESO

L’alumnat de 3r d’ESO, dins de l’assignatura de ciències naturals, està realitzant un dels reptes (superfícies súper hidrófobiques) del concurs de pòsters NanoEduca. A aquest programa l’alumnat crea vídeos i pòsters on es responen a preguntes que posen de manifest les aplicacions de les naotecnologies o la seva presència futura.

La nanotecnologia requereix tretabllar de forma interdisciplinar i aquest concurs permet facilitar al nostre alumnat una aproximació apassionant al coneixement on deixem de ser passius de la informació i es converteixen en subjectes actius per als quals la curiositat es converteix en el motor principal de les seves accions. Fotografies Nanotecnolgia 3r ESO.

web

 

Museu d’història de Catalunya 2n ESO

Des del departament de socials els alumnes de segon d’ESO faran una sortida a Barcelona per visitar el Museu d’història de Catalunya i aprofundir en la història de l’ Edat Mitjana.  Avui han fet la sortida els alumnes del 2n A, demà dimecres 8 de març la faran els alumnes de 2n B i el proper dimarts 21 la faran els alumnes de 2n C.

Podeu veure algunes imatges i les que anirem afegint al següent enllaç:

img_0281

La venganza de don Mendo

Ahir, diumenge 5 de març, alguns alumnes de 3r d’ESO: Paula Lorenzo, Andrés Magallón, Ana Martínez i Mario Rodríguez, junt amb la Trinidad “la profe de caste” van riure de valent al teatre amb la venganza de don Mendo.

web

Reptes cooperatius 2n ESO

Per finalitzar el 2n trimestre d’Educació Física, l’alumnat de 2n d’ESO ha fet una sèrie d’activitats, per potenciar i millorar el treball en equip. Mitjançant el treball cooperatiu han aconseguit sis reptes cooperatius. Amb aquest tipus d’activitats l’alumnat aconsegueix una millora de l’autoestima, augmenta la confiança els uns amb els altres i creen vincles per aconseguir un objectiu comú.

A continuació teniu unes fotografies de la sessió:

web

Museu de les matemàtiques 1r ESO

Aquesta primera setmana de març, comença la visita dels grups de 1r d’ESO al museu de les matemàtiques.  Avui ha anat el grup de 1r C. Afegirem les fotografies de la visita, de la resta de grups, segons vagin anant a la sortida.

Aquesta sortida està inclosa dins de la programació de l’assignatura.

Podeu veure algunes fotografies al següent enllaç: Museu matemàtiques 2017

mates

Xerrada sexualitat 2n ESO

Comencem el mes de març, aquest matí l’alumnat de segon d’ESO ha realitzat la primera xerrada de sexualitat a mans de l’infermera del programa salut i escola.

Aquestes xerrades formen part de la programació del PAT d’aquest nivell.

img_0227

Concurs Ficcions Llengua catalana

Des de la matèria de Llengua i literatura catalanes s’ha impulsat la participació a la 9a edició de Ficcions, un concurs literari en català que proposa crear una història de ficció dividida en 3 capítols. Els participants han de prendre com a punt de partida un primer inici que han d’escollir d’entre vàries propostes. Per part del nostre Institut s’hi han presentat 5 alumnes de 3r d’ESO; dos hi participaran de forma individual i tres en grup.

Cal destacar que en el concurs s’hi han inscrit més de 2.500 joves de tots els territoris de parla catalana. Fotografies concurs Ficcions.

201f0aee-8224-4032-bfd1-b701dfa4828c

Xerrades foto-periodistes

Aquesta última setmana de febrer, dins del PAT treballarem  els drets humans a tots els nivells. Per fer-ho vindran de l’Associació de foto-periodistes de Barcelona que des de la seva experiència pràctica explicaran als alumnes diferents problemàtiques actuals al món.

Els temes a treballar són: Nens del carrer a Brasil a 1r d’ESO, Xerrada del refugiats a 2n d’ESO, Conflictes del segle XXI a 3r d’ESO. Fotografies de les xerrades.

L’objectiu és crear la consciència social  i esperit crític de l’alumnat sobre aquestes problemàtiques.

 img_0150

Concurs THE FONIX

Aquest any hem inscrit l’alumnat del centre al concurs THE FONIX organitzat per la INTERNATIONAL HOUSE de Barcelona. Hem fet unes proves a l’alumnat més excel·lent de cada nivell. Després de passar les proves s’ha seleccionat un alumne per cada nivell. Els seleccionats han estat: 1r ESO  Óscar Sanchez Lara, 2n ESO Andrea Guerrero Arrones, 3r ESO Carlos Pinzón Campillo

Aquests alumnes participaran en el concurs a nivell territorial aquest dissabte 25 de febrer de 2017, a la INEFC de Barcelona. Molta sort a tothom! Fotografies concurs The Fonix

web

Xerrades prevenció tabaquisme 2n ESO

Aquest matí, 25 de gener, l’alumnat de 2n d’ESO ha assistit a unes xerrades organitzades per Salut Pública, realitzades per l’infermer que fa el programa Salut-Escola al centre. Aquestes xerrades estan vinculades al programa “classes sense fum”.

Podeu veure algunes fotografies al següent enllaç: Classes sense fum 2ESO

web

Alumnat de 3r d’ESO creant APPs a Tecnologia

Avui, 18 de gener, ens ha visitat la TV de Sant Andreu, ha recollit en un reportatge les declaracions de la professora de tecnologia de 3r d’ESO, Charo Serra respecte el programa “mobilitzem la informàtica” juntament amb imatges de la classe de tecnologia.

Podeu veure el reportatge sencer a la TV de Sant Andreu: Tecnologia 3r ESO, crear una APP

app-sant-andreu

Premis classes concurs Nadal

Ara que fa uns dies que hem tornat de les vacances, els grups guanyadors de la decoració d’aules per Nadal, tindran el seu premi… Un esmorzar a la tutoria!

Us adjuntem algunes fotografies, d’aquests esmorzars, que anirem posant, segons es vagin fent: Premis esmorzars Nadal

esmorzar

Bones festes i feliç 2017!

Us volem desitjar un bon Nadal, bones festes i feliç 2017. Ho volem fer presentant la targeta de Nadal guanyadora d’aquesta any, elaborada per l’alumne Oriol Suñe Díaz de 3r d’ESO.

Avui, 22 de desembre, hem fet diverses activitats de tancament de trimestre: Tutoria, entrega notes, xocolatada, actuacions, tornejos, premis… Podeu veure algunes fotografies de la jornada: Fotografies 22 de desembre de 2016

web