Premi concurs un Sant Andreu sense fum

Amb motiu del dia mundial sense fum l’ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha realitzat un concurs contra el tabaquisme, on han participat tots els instituts de la població.

L’eslògan guanyador ha estat el realitzat per la Nerea Carrascosa de 2n A. Moltes felicitats Nerea!! I també als finalistes!!: Ariadna Sánchez, de 1r C Wissal i Mirelly Menezes de 1r A, Mar Mira 1rC, Carla Carmona 1rC, Sergi Palomino de 1r A i Emma Villarejo 2n B.

web

Tres alumnes de 3r d’ESO, finalistes de Ficcions

La Mara Rodríguez, la Marta Escolá i el Carlos Pinzón,  alumnes de 3r d’ESO del nostre institut, han estat finalistes al concurs literari Ficcions, l’aventura de crear històries, impulsat per l’Associació de Mitjans de Comunicació (AMIC).

El concurs, que ha rebut la participació de 2.903 alumnes de 341 centres educatius dels Països, ha esdevingut un punt de referència per aquells estudiants amb inquietuds literàries. Així mateix, pretén incentivar la creativitat i la imaginació dels joves tot impulsant l’ús de la llengua catalana.

El passat dijous dia 25 de maig es va fer públic el veredicte en un acte celebrat a La Pedrera de Barcelona en què van assistir-hi els tres alumnes, acompanyats dels seus familiars i la professora de Llengua catalana, matèria des de la qual s’ha fomentat la participació.


web

Reunió famílies, orientació 4t ESO

Aquesta 3a setmana de maig, hem fet la reunió de pares i mares de 3r d’ESO, respecte l’orientació acadèmica de l’alumnat de cara al proper curs.

Així com per tractar el tema del viatge de fi d’estudis de 4t d’ESO, que per completar la seva formació lingüística farem a Londres.

Podeu consultar la presentació amb tota la informació al següent enllaç:

web

 

Xerrades 3r ESO violència de gènere

Aquesta 3a setmana de maig, ens han visitat els mossos d’ esquadra per treballar amb l’ alumnat el tema de la violència de gènere. Es tracta de fer una feina d’educació, prevenció i sensibilització sobre un problema que per desgràcia es continua repetint en la nostra societat. Aquesta xerrada està inclosa dins el nostre PAT i té com a objectiu treballar la competència social i ciutadana.

web

Jornada intercanvi esportiu 3r ESO > 6 EP

Aquest matí l’alumnat de 3r d’ESO ha fet un intercanvi esportiu amb l’alumnat de 6è d’educació primària de l’escola Àngel Guimerà.

L’alumnat d’ESO ha preparat tota una sèrie d’estacions, per les qual anava passant l’alumnat de primària, practicant diferents esports i jocs.

D’aquesta forma l’alumnat de l’escola, que està a punt d’acabar l’etapa d’educació primària estableix vincles amb l’institut.

Per concloure la jornada, tot l’alumnat ha rebut un clauer commemoratiu.

IMG_0801

Pla local d’infància i adolescència 3r ESO

Aquest matí l’alumnat de tercer d’ESO ha participat en un taller amb motiu del Pla Local d’infància i adolescència de l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca. Aquest pla ha nascut de la necessitat de realitzar una anàlisi global de la situació de la infància i l’adolescència de la població. Els nois i noies han pogut expresar les seves inquietuds i les mancances i necessitats del seu poble.

web

Tallers alimentació saludable 1r ESO

Durant aquest tercer trimestre l’alumnat de primer d’ESO realitzarà uns tallers de promoció de la salut impulsats per l’ajuntament de Sant Andreu de la Barca. En aquest cas es tracta d’un taller molt pràctic on l’alumnat fa diferents activitats per incentivar l’alimentació saludable. Podran descobrir si la seva dieta és saludable, si l’alimentació que segueixen és adequada a les seves necessitat i quins són els efectes de no seguir una bona dieta.

web

Concurs Nanoeduca 3r ESO

Comencem el maig amb un concurs en el que participen alguns alumnes de 3r d’ESO!

El concurs Nanoeduca, avui ens han publicat un vídeo, us aniimem a veure’l i a compartir-lo!

Si voleu veure la resta de vídeos participants ho teniu al següent enllaç: Concurs Nanoeduca

web

Sant Jordi 2017

Avui, celebrem a l’institut la diada de Sant Jordi. Fem tallers, intercanvi de llibres, concurs literari, concurs de cartells, actuacions i d’altres activitats… Podeu veure les fotografies al següent enllaç:

sant jordi 2017

Guanyadora del concurs de cartells: Ainhoa Gómez Hurtado

web

Expliquem un conte

Avui l’alumnat de 2n d’ESO , dins de les activitats planificades per Sant Jordi, han anat a l’escola Àngel Guimerà a explicar un conte teatralitzat a l’alumnat de 1r, 2n, 3r i 4t de primària.

Es tracta d’una activitat d’intercanvi cultural amb l’escola on el nostre alumnat aprèn a fer-se responsable  i a treballar amb nens més petits a la vegada que estan assolint les competències lingüístiques.

web

Xerrades trastorns alimentaris 2n ESO

L’anorèxia nerviosa, la bulímia nerviosa i els trastorns per afartament, així com els seus quadres inespecífics i atípics, són trastorns de la conducta alimentària (TCA) i són patologies causades per molts factors que afecten, majoritàriament, nens, nenes, dones joves i, cada vegada més, els adults.

Durant aquest matí l’alumnat de segon d’ESO ha assistit a una xerrada de trastorns alimentaris realitzada pel psicòleg de l’ajuntament, Xavier Pujols. 

web

Visita d’un trobador 3r ESO

Avui, 4 d’abril, l’alumnat de 3r d’ESO ha rebut la visita d’un trobador modern. Es tracta del professor de llengua castellana Emiliano Valdeolivas, que amb la seva guitarra ha fet un recorregut cronològic per la història de la poesia castellana.

IMG_0433

Es tracta d’una activitat diferent per implementar els continguts del llibre de text d’una manera més divertida, a partir de la música i amb una dosi d’humor que fa que l’aprenentatge d’aquesta matèria es faci més atractiu.

Bicicletes 1r ESO

Durant aquest últim trimestre l’alumnat de primer d’ESO participarà en una activitat organitzada pel departament de medi ambient de l’ajuntament de Sant Andreu de la Barca. La botiga OMBICIS seran els encarregats de fer les activitats. Aquestes consten de dues sessions amb bicicletes. A la primera faran unes activitats i circuïts per millorar l’agilitat damunt la bicicleta i durant la segona sessió sortiran fora del centre i faran un recorregut per la població.

Aquest matí l’alumnat de 1A ha realitzat la primera de les dues sessions, a continuació podreu veure algunes fotografies:

web

Xerrades de sexualitat a 3r d’ESO

Avui han vingut a fer-nos unes xerrades de sexualitat a 3r d’ESO, dins del programa Salut i Escola.

web

Hem de pensar que l’adolescència és una etapa de creixement físic i emocional que planteja nous temes vinculats a la cura de la salut. La sexualitat és un procés dinàmic i complex que comença quan naixem, es manifesta de diferents maneres al llarg de la nostra vida i involucra també els nostres sentiments, emocions i el procés de conformació de la nostra identitat.

El programa Salut i Escola pretén ajudar al nostre alumnat a resoldre aquests dubtes i en la seva web ofereix un enllaç amb aquest objectiu: Sexualitat Salut i Escola.

Proves cangur 2017

El nostre centre participa a les proves cangur 2017, aquestes són unes proves que organitza la societat catalana de matemàtiques, amb l’objectiu de potenciar l’aprenentatge de l’assignatura.

Avui, 16 de març, l’alumnat està fent les proves, que han començat puntualment a les 09:20h.

cangur-2017