Sortida de 1r d’ESO al teatre

Avui, els alumnes de Primer d’ESO han assistit a la representació de l’obra “Balons roses i barbies fusteres” que s’ha fet a l’Auditori Barradas de L’Hospitalet de Llobregat.

L’obra explica la història de quatre adolescents que queden aïllats, per culpa d’una tempesta, en un refugi de muntanya. Allà, hauran d’aprendre a conviure plegats i hauran de repartir-se les tasques. L’espectacle tractava temes com la diversitat, la discriminació o els estereotips i l’alumnat, un cop ha acabat la representació, ha pogut preguntar als actors i actrius qüestions sobre la temàtica de l’obra o la feina dels artistes.

Guanyadors concurs ajuntament “Influencers per la igualtat”

Tania Ramos de l’Institut Montserrat Roig, Gemma Campos de l’IES El Palau i Yassin El Abbasi de l’Institut Sant Andreu ha estat els tres alumnes guanyadors del concurs convocat per l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca a través de la Regidoria d’Igualtat.

L’objectiu de concurs és fomentar que  els joves de Sant Andreu de la Barca expressin per mitjà de frases i  comentaris sobre la igualtat i en contra de la violència masclista.

La campanya  compta amb el suport també de Ràdio Sant Andreu i les frases guanyadores s’escoltaran a l’emissora municipal.

LLiurament premis concurs dia mundial contra la SIDA

Avui, l’alcalde i la regidora de salut, han lliurat els diplomes a l’alumnat de 4t d’ESO participant en el concurs per crear un eslògan i un cartell que serveixi per commemorar el Dia Mundial contra la SIDA.

Així com els obsequis a les alumnes guanyadores:

  • Cristina Núñez i María Rodríguez 

Xerrada famílies violènca de gènere

Com ja us vam informar, des del departament d’ensenyament s’està creant el Protocol de prevenció, detecció i intervenció de la violència masclista entre l’alumnat .

Amb l’objectiu d’impulsar la implementació de l’esmentat protocol en els centres educatius, s’han ofert en un mateix paquet tallers formatius adreçats a alumnat de tercer d’ESO i les seves famílies (4 hores respectivament), així com formació al professorat. Els tallers s’han realitzat les dues primeres setmanes de gener.

Els continguts treballats tant en el paquet formatiu de l’alumnat com en el de les famílies han estat els següents. A continuació us adjuntem el material que ens han proporcionat per a les famílies, és un material que ajudarà a tractar els temes que s’han parlat i treballat amb els alumnes durant aquests tallers:

Aproximació a la coeducació i l’equitat de gènere.

Construcció de models alternatius de masculinitat i feminitat.

Relacions afectives sexuals saludables.

Tolerància zero a la violència masclista.

Guanyadores concurs ajuntament

Cada any, l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca convoca a tots els alumnes dels instituts del Municipi a participar en el concurs per crear un eslògan i un cartell que serveixi per commemorar el Dia Mundial contra la SIDA.

Ens complau comunicar que les nostres alumnes de 4t d’ESO:

  • Cristina Núñez i María Rodríguez 

Han estat les guanyadores de l’edició del concurs d’aquest any, amb un cartell d’inspiració renaixentista i el lema “Protegir-te està a les teves mans!”. La nostra enhorabona a ambdues alumnes!

Taller Solidança, Biologia 4t ESO

Avui, els alumnes de 4t de l’optativa de Biologia, han assistit a un taller de l’associació Solidança, on un gestor de residus ha parlat dels residus en general, i en concret dels residus perillosos, així com de les diferents maneres de reciclar.

Sortida Fundació Alícia, 3r ESO

L’alumnat de 3r d’ESO ha anat a Sant Fruitós de Bages a fer dues activitats: fenomens a la carta a la Fundació Alícia i visita al monestir Sant Benet.

Activitats relacionades amb les assignatures de ciències naturals i ciències socials.

L’objectiu és apropar l’alumnat als fenomens culinaris des d’un punt de vista científic; conèixer la història social de l’edat mitjana del monestir i l’entorn del Món Sant Benet.

Planetari 1r ESO

Aquest matí, 20 de novembre de 2019, hem instal·lat al gimnàs un planetari.

L’alumnat de primer ha après com localitzar alguns estels, constel·lacions i planetes al cel de Sant Andreu.

També han pogut observar diferents maquetes del Sistema Solar, dels planetes, la Terra i la Lluna… per aprofundir i repassar continguts treballats a la matèria de ciències naturals. Els animem a seguir observant el cel.

Escalada 2n ESO

Durant els propers dies l’alumnat de segon d’ESO realitzarà un taller d’escalada al rocòdrom La Reunió de Pallejà.

En aquest taller practicaran l’escalada en horitzontal, l’ascens amb corda i una via ferrada que finalitza amb una tirolina. Totes aquestes activitats estan enmarcades dins la unitat didàctica d’activitats a la natura.

Avui, 13 de novembre ha anat el primer grup, segons vagin anirem publicant les fotografies al següent enllaç:

Intercanvi Setmana de la Ciència 2019

Avui l’alumnat de l’institut ha fet ciència amb l’alumnat de l’escola Àngel Guimerà!

Distribuït per cursos, l’alumnat ha realitzat una activitat pràctica amb l’alumnat d’infantil i primària:

  1. ESO amb P3, P4 i P5 han fet una maqueta d’un planeta
  2. ESO amb 1EP i 2EP han fet una catapulta
  3. ESO amb 3EP i 4EP han fet una simulació dels pulmons
  4. ESO amb 5EP i 6EP han fet una màquina per convertir mesures

Escolopendra Invertebrada Cia de teatre

Esolopendra invertebrada Cia de teatre, ha presentat avui als seus companys d’ESO l’obra “los niños raros”, basada en els contes d’Ana María Matute “los niños tontos”.

Las tres històries: “la niña fea”, “el niño que no sabía jugar” i “la niña que no estaba en ninguna parte”  mostren una visió freda i perturbadora de la infància que els actors i actrius han traslladat magistralment als seus personatges, aquests “niños raros” que tots portem dins nostre.

Sortida Visual i Plàstica d’Arts. 4t ESO

Els alumnes de l’optativa de 4t d’Educació Visual i Plàstica d’Arts han pogut gaudir d’una de les zones més emblemàtiques i creatives de Barcelona, on estan situats el MACBA i el CCCB, al popular barri del Raval.

Hem visitat l’exposició MUESTREIG #3. ANTIBOOKS. DIARIS D’ARTISTA, al Centre d’Estudis i Documentació del MACBA, per tal de buscar inspiració per als nostres propis Diaris d’Artista que estem treballant durant el curs.

Xerrades Marató TV3 2019

Aquesta quarta setmana d’octubre, han començat les xerrades de la marató de TV3.

Aquest any el tema són les malalties minoritàries: Són malalties molt poc freqüents que afecten un màxim de 5 persones per cada 10.000 habitants. Inclouen un conjunt de malalties molt diferents entre si, però tenen en comú que acostumen a ser greus, cròniques, progressives i discapacitants.