INFORMACIONS CURS 2020-2021

SEGUIMENT CLASSES ONLINE

Grups confinats, es fa via meet amb @institutsantandreu.com

TUTORIALS EINES DIGITALS

En aquí podeu trobar diferents tutorials per les eines digitals:

Tutorials eines digitals

Santa Cecília 2020

Aquest curs ens estrenem participant en aquesta festa que es realitza en honor a la música.

Tot i la circumstància que ens envolta, no volíem deixar passar l’oportunitat de convidar-vos a que mostreu als vostres companys i companyes com sentiu la música.

Moltes gràcies a tots els que heu participat!

Aquí us deixem un tastet del que ens heu fet arribar…

Setmana de la ciència 2020

Com és habitual, al centre hem celebrat aquest curs també la setmana de la ciència, una setmana de la ciència diferent, adaptada al context actual.

L’alumnat de l’institut no ha pogut acompanyar directament a l’alumnat de l’escola en la creació dels seus projectes, però els hi han fet uns vídeos divulgatius, us adjuntem una carpeta on trobareu aquests vídeos elaborats per cursos. Us felicitem per les vostres creacions.

4t ESO optativa visual i plàstica

Els alumnes de 4t de l’ESO de l’optativa d’Educació visual i plàstica de dibuix han experimentat les diferents fases d’un projecte, en aquest cas, el disseny i la creació d’un cartell commemorant el Dia Mundial de la Sida, que enguany serà el proper 1 de desembre.

Hem aprofitat per presentar les nostres propostes de cartell per a un concurs promocionat per l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca, concurs que ja vam guanyar l’any passat amb l’excel·lent cartell dissenyat per les nostres alumnes Cristina Núñez i María Rodríguez.

Han fet un molt bon treball i aviat podrem gaudir de les seves creacions ja que els exposarem dins de l’institut.

Sortida 1r ESO. Educació física, el pi tallat

Durant aquestes dues setmanes l’alumnat de 1r d’ESO realitzarà una sortida de senderisme al PI Tallat.

Grup

Dia/hora

1B

Dijous 12 de 8 a 11

1C

Dilluns 16 de 11.30 a 14.30

1D

Dimarts 17 de 8 a 11.30

1A

Dimecres 18 de 11 a 14.30

Aquesta sortida forma part de la unitat didàctica d'”Ens posem en forma” de la matèria d’Educació Física, alhora aprofitarem per anar a cercar el Tió per fer una sorpresa als més petits de l’escola Àngel Guimerà. A continuació podeu veure la ruta que realitzarem i també algunes fotografies:

Quizlet app a 4t ESO. Taller colaboratiu d’anglès

Learning grammar can be a bit boring but our students of 4th ESO had great fun playing & learning English grammar with Quizlet. It’s an online app where students work in small groups with their phones. All have the same question but only one has the correct answer each turn, so cooperative work is needed!

LA MARATÓ DE TV3

Durant aquesta setmana i la vinent tot l’alumnat de l’Institut Sant Andreu realitzarà les xerrades de la Marató de TV3.

Enguany no són presencials i es faran telemàtiques i la temàtica escollida és la Covid-19.

Podeu veure algunes fotografies al següent enllaç: La Marató de TV3

 

Prehistòria 1r ESO

Els alumnes de 1r ESO han gaudit d’ una jornada prehistòrica amb la realització d’una pintura rupestre, la fabricació d’un collaret i la caça d’un os.

Aquestes activitats son complementàries de la unitat treballada a la classe de ciències socials.

Podeu veure algunes fotografies al següent enllaç:

Debat a bat, 3r ESO

Avui, 14 d’octubre de 2020, els alumnes de 3r Eso han participat en l’activitat “Debat a bat: Tot tornarà a començar” consistent en una obra de microteatre on es mostra una problemàtica propera als adolescents: la irrupció de les xarxes socials en les nostres vides i com està condicionant les relacions entre els humans. A continuació s’ha realitzat un debat en el que els nostres joves han participat aportant idees molt interessants.

L’activitat s’ha fet respectant els grups estables, seguint les recomanacions per la situació actual de la COVID.

Construïm els números quadrats! a 1r d’ESO

Números en tenim infinits, però n’hi ha alguns que són especialment particulars! Aquesta setmana amb els grups de 1r d’ESO estem treballant les potències dels nombres naturals (els nombres quadrats concretament) d’una manera diferent: construint-los!!! 

Respectant sempre les mesures d’higiene i seguretat, hem estat treballant en parelles amb materials manipulatius tot experimentant, reflexionant i creant nous coneixements matemàtics. Hem vist com les matemàtiques poden sortir del paper i convertir-se en figures geomètriques que poden ser construïdes i pintades. 

Poder “tocar” els números amb materials manipulatius permet abordar els continguts curriculars des d’un punt de vista diferent, molt més atractiu per a les alumnes i amb un gran potencial didàctic.  A més, aquesta tipologia d’activitats fomenten la creativitat i el treball en equip, aspectes que des del centre intentem promoure des de totes les matèries.

De ben segur que la sessió d’avui ens ha fet pensar fora de la QUADRÍCULA!

PRESENTACIONS REUNIONS DE FAMÍLIES

El 28 de setembre de 2020, hem fet les reunions de famílies de tots els nivells, volem agrair a tota la comunitat educativa la seva participació i col·laboració en el desenvolupament d’aquestes reunions online.

La participació ha estat molt elevada i la valorem molt positivament.

Us adjuntem les presentacions que s’han exposat als diferents cursos:

FOTOGRAFIES DE GRUPS 20-21

Ara que portem ja dues setmanes de curs i ens hem adaptat al funcionament del centre, hem fet les fotografies de grup per tutories.

Les podeu veure clicant a la fotografia corresponent:

Bones vacances d’estiu 2020!

Benvolgudes famílies,

Us desitgem a tots i a totes, molt bones i merescudes vacances d’estiu.

Volem compartir amb vosaltres algunes de les tasques que han realitzat els nostres alumnes durant el confinament i que han registrat en vídeo. Els felicitem a tots per la tasca feta: Vídeos confinament

No oblideu també destinar alguna estona per llegir i fer la feina d’estiu voluntària (cada professor l’ha fet arribar als alumnes i posarà les tasques a la mateixa  plataforma que ha fet servir durant el confinament).

Per tal de valorar la satisfacció de les famílies, respecte el curs que ara acabem, us demanem que ompliu la següent enquesta, molt breu:

Enquesta de satisfacció PARES, MARES i TUTORS, curs 2019-2020

Enquesta de satisfacció ALUMNAT, curs 2019-2020

  • Altres informacions d’interès per al proper curs 20-21: 
    • Els llistats de llibres i material està publicat a la pàgina web. També l’AMPA anirà actualitzant la informació de compravenda de llibres.
    • El dia 10 de setembre farem arribar per correu electrònic la distribució de grups i l’horari del primer dia, 14 de setembre. El primer dia només necessiteu portar fulls DIN A-4, estoig i els llibres corresponents depenen de l’horari que enviarem. 
    • Recordeu que el centre proporcionarà la carpeta classificadora i l’agenda a l’alumnat.
Totes les novetats les podeu trobar a la capçalera de la nostra pàgina web.

Amb aquest vídeo, de part de tot el professorat de l’Institut Sant Andreu, ens volem acomiadar fins el curs vinent. 

Moltes gràcies per la confiança, desitgem molta salut per tots i totes.

Institut Sant Andreu

Finalistes al concurs KABUA

L’alumnat de 2n i 3r d’ESO que ha cursat la matèria optativa de mediació escolar, ha participat en un concurs de vídeos organitzat per la plataforma KABUA sota la temàtica: IDENTITAT I GÈNERE.

Del total de 6 treballs presentats pel nostre alumnat, n’ha sortit un de finalista. El video LGTBISANAS creat per la Mireia Navarro, el Pol García, l’Alex Navarrete, l’Izan Santiago, el Joan Fernández i la Nora Álvarez passarà a la final el proper dissabte 6 de juny a les 12h.

Tothom que vulgui podrà assistir-hi de forma virtual entrant a l’instagram life del compte @pr.kabua. Des del centre volem agrair a tot l’alumnat la seva implicació i motivació en la realització d’aquest projecte coeducatiu.

#MOVID19EFenFamilia i #JoEmCorono

Hola famílies, volem explicar-vos una iniciativa del COPLEFC (col·legi de llicenciats en EF) que es portarà a terme el dia 15 de maig a les 19.30, en motiu del Dia internacional de les famílies, que consisteix en fer un ball en família. Es tracta de promoure una acció simultània a tot el territori que al mateix temps esdevingui solidària i convidi a col·laborar amb el projecte d’investigació i a conèixer el projecte #joemcorono.

https://www.yomecorono.com/ca/

Des del departament d’educació física volem col·laborar en aquest projecte solidari i és per això que us proposem el següent.

Els alumnes us hauran d’ensenyar, a tota la família, una coreografia per ballar tots junts la cançó “Tot anirà bé” de Joan Dausà.

(cançó: https://www.youtube.com/watch?v=CAbe-Xzyspk)

– La coreografia és senzilla i inclusiva, apta per a que la balli tothom en un espai reduït.

https://www.youtube.com/watch?v=6-CVawQee3Q&feature=youtu.be

– Disposeu d’un tutorial del passos per si ho necessiteu.

https://www.youtube.com/watch?v=LFNqRUEa39o&feature=youtu.be

– El dimarts 12 de maig a les 18h es realitzarà una sessió en directe via https://www.instagram.com/coplefc/?hl=es

– El divendres 15 de maig a les 19:30, us convidem a participar-hi compartir a la xarxes tots els vídeos i fotos del ball en família sota el #MOVID19EFenFamilia i #JoEmCorono.

Suma’t a la iniciativa i participa!