Recepta:
Ingredients (quatre persones):
250 gr. d’arròs per a sushi
400 ml. d’aigua
75 ml de vinagre d’arròs
1/2 cullereta de sal
2 culleretes de sucre
4 algues nori
Preparació:
- Posem l’aigua i l’arròs i el bullim (14′ al microones a màxima potència)
- escalfem el vinagre d’arròs amb el sucre i la sal (2′ al microones) i ho barregem amb l’arròs. El deixem reposar uns minuts.
- Aprofitem per tallar a làmines el farcit, que pot ser molt divers: salmó, tonyina, surimi, fruita (plàtan, mango, maduixes…)
- Estenem l’alga nori sobre una estoreta o similar i distribuïm l’arròs amb una paleta, de manera uniforme, deixant un dit de l’alga sense posar-hi arròs (si no no s’enganxa)
- Posem el farcit triat en un costat i al llarg de l’alga amb l’arròs i enrotllem.
- Tallem a rodanxes.
Observacions: la paleta per repartir l’arròs i el ganivet per tallar les rodanxes s’han de passar per aigua per evitar que l’arròs quedi enganxat.