INICIEM EL CURS 2019-20. ACTIVITATS CESIRE

Com cada curs, des del CESIRE, ens envien un resum de les activitats programades. 

 • El proper dissabte dia 28 de setembre, a l’IEC, se celebrarà la Setzena Jornada d’Ensenyament de les Matemàtiques organitzada per la FEEMCAT, SCM, XEIX i AL-KHWARIZMI. El tema central d’enguany és Estem fem mates i més. (El valor de les matemàtiques dins els projectes, les activitats STEAM, i altres propostes de treball globalitzat) (més informació)Durant la jornada es lliurarà el Premi Maria Antònia Canals 2019 a l’AntoniGomà, al qual aprofitem per felicitar (més informació).
 • Us convidem a consultar, per tal d’organitzar el curs, el nostre calendari d’activitats matemàtiques per a alumnat on teniu una relació dels diferents concursos matemàtics, tallers, etc. que es realitzen al llarg de l’any (calendari de concursoscalendari de tallers i calendari de premis).
 • Us recordem que podeu veure les propostes de les “campanyes” del CESIRE (“Dimensió web”, “VideoMat +”, “Impressió 3D i matemàtiques”…) en un renovat espai web específic (enllaç).
 • La primera setmana d’octubre s’obrirà la inscripció al vídeoMAT 2019. Ben aviat us enviarem un correu específic amb més informacions (Web vídeoMAT)
 • Encara està oberta la inscripció a visites i tallers del MMACA a la seva seu de Cornellà. També convé estar atents a altres activitats del MMACA (tallers, exposicions, xerrades…) seguint el seu web  o compte de twitter (@MMACA_cat).
 • Del 16 d’octubre al 20 de novembre es realitzaran, al CosmoCaixa de Barcelona, sis sessions sota el títol “Atreveix-te amb la creativitat matemàtica” per mirar com es pot fomentar l’interès i el gust per les matemàtiques als cicles mitjà i superior de primària (més informació)
 • El proper 9 de novembre tindrem la XXII Jornada d’ABEAM amb el títol “Diverses mirades, nous enfocaments” (més informació)
 • El proper 25 de setembre al CESIRE es celebrarà una trobada “STEM a l’Espai”. (més informació)
 • Les proves Cangur es realitzaran el 19 de març de 2020. El període d’inscripció, per a tots els nivells, romandrà obert de mitjans de novembre de 2019 a principis de gener de 2020. Trobareu més informació, així com de l’Olitele, els Problemes a l’esprint, la Marató de problemes o l’Olimpíada Matemàtica, al web del Cangur (enllaç).
 • La FEEMCAT organitza de nou el Programa Bojos per les matemàtiques, curs adreçat a alumnat de 1r de batxillerat. La inscripció està oberta fins el 24 d’octubre. (més informació). També FEEMCAT organitza els tallers Anem x + matemàtiques per a alumnat de 4t d’ESO. Properament s’obrirà la inscripció (més informació)
 • Ja podeu descarregar el Calendari matemàtic 2019-20 elaborat per Societat d’Educació Matemàtica Al-Khwarizmi (descàrrega)

I al web del CESIRE de l’àmbit de matemàtiques hi trobareu altres informacions, a mesura que les universitats respectives les vagin publicant, sobre les xerrades-taller de la FME-UPC, la Facultat de Matemàtiques i informàtica de la UB, o els Dissabtes de les Matemàtiques de la UAB, així com d’altres jornades sobre ensenyament de les matemàtiques, cursos de formació, etc.