Àrea de Ciències Socials

SERVEI COMUNITARI

El Servei Comunitari està adreçat a l’alumnat de 3r d’ESO. És una acció educativa, en el marc del currículum obligatori, que promou que els alumnes experimentin i protagonitzin accions de compromís cívic, aprenguin en l’exercici actiu de la ciutadania i posin en joc els seus coneixements i capacitats al servei de la comunitat.

 

OLIMPÍADA D’ECONOMIA

L’Olimpíada d’Economia és un concurs de caràcter acadèmic que té com a objectiu estimular l’estudi de l’economia i de l’empresa entre els joves i fomentar els vincles entre els estudis de secundària i d’universitat. Des del curs 2014-2015, l’institut Ernest Lluch i Martín participa en aquesta Olímpiada.

 

CICLE DE CONFERÈNCIES D’ECONOMIA

El departament d’Economia des del 2013-2014 organitza conferències relacionades amb els graus d’Economia que ofereix la URV (Universitat Rovira i Virgili) als nostres estudiants de la modalitat del batxillerat econòmic. Temes d’actualitat com la globalització, el comerç internacional, la Unió Europea, la importància del màrqueting, el finançament, el diner bancari són exposats per docents universitaris de la Facultat d’Economia i Empresa de la URV. 

A més, des del mateix curs 2013-2014 l’associació d’empresaris de Catalunya FEMCAT ens ofereix la visita d’un empresari/empresària dins del projecte Escola i Empresa dirigit a l’alumnat de 1r de batxillerat i 1r de CFGM. En aquestes conferències el ponent ens explica en què consisteix el dia a dia dels empresaris i empresàries des de la seva experiència. A través d’un diàleg amb el nostre alumnat mostren aspectes de la vida a l’empresa i del seu paper a la societat. Aquest programa Escola i Empresa, elaborat conjuntament amb el Departament d’Ensenyament, compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona i altres entitats catalanes. 

Al llarg d’aquests anys, hem tingut el plaer de comptar amb empresaris com el director general del grup BonPreu-Esclat, Joan Font, director general de Sun MicroSystems, Carles Grau, o el director general d’Aranow Packaging Machinery, Jordi Cuixart.