Ens cal la teva ajuda!

Aviat farà un any de l’esclat de la pandèmia i per prevenir-ne el contagi ens cal l’ajuda de tothom. Cal continuar recordant que les mascaretes són una mesura de protecció addicional, sempre que s’utilitzin correctament, però no substitueixen les mesures de prevenció més efectives com són la distància de seguretat respecte d’altres persones i la higiene de mans freqüent.

Les mascaretes tenen dues funcions bàsiques:

 • Protegir altres persones de la contaminació de la nostra saliva.
 • Protegir-nos el nas i la boca de la contaminació de la saliva d’altres persones.

Perquè la protecció sigui l’adequada, comproveu els següents punts:

 • Cal que utilitzeu una mascareta de la vostra mida perquè se us ajusti bé a la cara. Un nen o nena no portarà la mateixa mascareta que un adult, i a l’inrevés.
 • Cal que us renteu les mans abans de posar-vos-la i després d’ajustar-vos-la. Durant el dia es toquen molts objectes i s’ha d’evitar embrutar la mascareta, sobretot per la part interior, que és la que toca la cara. També cal tenir en compte que la part davantera està en contacte amb l’ambient i pot contenir virus i bacteris. Tot i que cal manipular-la només per les gomes, amb una rentada de mans abans de retirar-vos la mascareta evitareu que els microorganismes passin a les mans.
 • Us l’heu d’ajustar bé per assegurar que no hi entra aire i, en conseqüència, que tampoc en surt. Penseu que l’aire que respireu ha d’entrar i sortir “filtrat”. Si la mascareta no se us ajusta adequadament a la cara, es perd aquest factor de protecció.
 • Heu de pessigar la pinça nasal perquè no caigui. La part superior és on hi ha el filferro, que s’ajusta al nas per cobrir-lo còmodament. El nas sempre ha de quedar tapat per la mascareta. És tan important portar una mascareta en bon estat com dur-la de la forma adequada.
 • Si l’heu de desar un moment per menjar o beure, feu-ho dins d’una bossa de roba o de paper. És la manera més higiènica i més sostenible de conservar la mascareta quan no l’estem fent servirTambé és important recordar que una vegada n’hàgiu finalitzat l’ús, l’heu de rebutjar al contenidor gris, ja que es tracta d’un residu no reciclable.

Finalment, permeteu-nos quatre recordatoris imprescindibles per al dia a dia a l’institut:  

  • És tan important portar una mascareta en bon estat com dur-la de la forma adequada. 
  • Eviteu la falsa sensació de seguretat que us pot donar. La mascareta sempre és complementària a la resta de mesures de prevenció (rentat de mans, distància i ventilació).
  • I recordeu cal portar-la de casa posada i també una de recanvi a la bossa.
  • Podeu ser sancionats amb  una amonestació per fer-ne un mal ús o per no portar-ne. El seu ús és obligatori segons el Pla d’Obertura de Centre aprovat pel Consell Escolar i revisat el passat mes de gener.

Us fem arribar també un vídeo de com fer servir correctament la mascareta

https://www.youtube.com/watch?v=BLgwxQIm5Yo

Més  informació de les mesures per combatre la Covid

https://canalsalut.gencat.cat/ca/salut-a-z/c/coronavirus-2019-ncov/ciutadania/prevencio/mascaretes/index.html#bloc3

I en què m’he de fixar quan compro una mascareta?

https://canalsalut.gencat.cat/web/.content/_A-Z/C/coronavirus-2019-ncov/ciutadania/mascaretes/mascaretes-infografia-pasos.png

Moltes gràcies a tothom!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>