PFI-PIP Auxiliar d’Hoteleria, cuina i serveis de restauració 

Descripció

Aquests estudis capaciten per dur a terme operacions bàsiques de preparació i conservació d’elaboracions culinàries senzilles, així com les operacions de preparació i presentació d’aliments i begudes en establiments de restauració, assistint en els processos de servei i atenció al client. La durada total és de 1.000 hores, un curs acadèmic

Continguts

Mòduls de formació professional (entre 615 i 665 hores)

  • Tècniques Elementals de Servei
  • Processos Bàsics de Preparació d’Aliments i Begudes
  • Aprovisionament, Preelaboració i Conservació Culinàries
  • Elaboració Culinària Bàsica
  • Projecte Integrat
  • Formació Bàsica en Prevenció de Riscos Laborals
  • Formació Pràctica en Empreses (mínim 180 hores)
Mòduls de formació general (entre 295 i 345 hores)

  • Estratègies i Eines de Comunicació
  • Entorn Social i Territorial
  • Estratègies i Eines Matemàtiques
  • Incorporació al Món Professional

 

 

  • Tutoria, seguiment i orientació personalitzada (40
    hores)
Accés

Poden accedir a aquest programa de formació i inserció (PFI) els joves no ocupats que compleixin com a mínim 16 anys d’edat i com a màxim 21 en l’any d’inici del programa i que no hagin obtingut el graduat en ESO.

Tràmits

Per cursar un programa de formació i inserció (PFI) del Departament d’Educació (PTT, FIAP i PIP en institut) cal fer la preinscripció i matrícula segons les directrius d’aquest
Departament. Per cursar un programa de formació i inserció (PFI) organitzat per centres docents privats o establiments, cal informar-se’n en el mateix centre o establiment. Trobareu més informació al web preinscripcio.gencat.cat.

Continuïtat

La superació d’aquest programa de formació i inserció (PFI) comporta el següent:

  • Certificat acadèmic i professional, que conté la qualificació final obtinguda en el PFI i acredita les competències professionals assolides.
  • Certificat del Curs d’accés als cicles formatius de grau mitjà (CAM), si el PFI s’ha cursat en un centre autoritzat a impartir aquest
  • Curs d’accés.Accés als cicles formatius de grau mitjà, d’acord amb la Resolució EDU/2638/2020, de 26 d’octubre.
  • Reconeixement dels mòduls professionals superats en el PFI per a l’obtenció del títol professional bàsic associat al perfil.
  • Certificat de professionalitat que emet l’Administració laboral.
  • Accés als centres de formació d’adults per obtenir el graduat en educació secundària obligatòria (GESO), sense complir el requisit de tenir 18 anys.

La superació d’aquest programa de formació i inserció (PFI) permet accedir al món laboral com a:

  • ajudant o auxiliar de cuina
  • ajudant d’economat d’unitats de producció i servei d’aliments i begudes,
  • auxiliar o ajudant de cambrer en sala,
  • auxiliar o ajudant de cambrer en bar-cafeteria,
  • auxiliar o ajudant de bàrman,
  • auxiliar o ajudant de cuina en establiments on l’oferta estigui composta per elaboracions senzilles i ràpides (tapes, plats combinats, entre d’altres).

Torna