Estudi del clima i el paisatge a 1r d’ESO

Joan Puig va viatjar al Nepal fa dos mesos i avui ha compartit amb els alumnes de 1r d’ESO, les seves fotografies i vivències del treking fins al Camp Base de L’Everest. Precisament aquest tema del relleu, el sòl, el clima, la vegetació, la fauna, combinat amb l’acció humana que constitueixen el paisatge és el nostre objecte d’estudi.

L’Himalaia es troba a cavall de la zona climàtica càlida i la temperada. S’hi dóna el clima tropical amb els vents del Monzó, la seva estació plujosa i seca, i també l’impacte de la jungla. A mesura que es va pujant d’altitud, ens trobem amb el clima d’alta muntanya. El curiós és el fet que en aquestes alçades la vegetació es disposa en diferents estatges segons l’altitud:

  • Grans glaceres mil·lenàries amb neus perpètues que actualment pateixen el lent desglaç i trencament degut al canvi climàtic. Roques que es trenquen per l’erosió, sense vegetació, i amb vegetació escassa però molt acolorida, anomenada tundra.
  • Pastures.
  • Boscos de coníferes.
  • Boscos de fulla caduca
  • Conreus a prop dels rius i poblets.

Les muntanyes que hem pogut reconèixer a través d’aquestes fotografies són: l’Everest, el Makalu, el Lhotse, el Cho Oyu, Nuptse, i la magestuosa Amai Dablang, entre altres.

Ha estat una transmissió experiencial que convida a viatjar i a admirar la natura amb tota intensitat i com no, immensitat.

Si voleu veure més fotografies, cliqueu aquí.