3ESO i 4ESO: Robòtica a la UdG

ÀLBUM DE L’ACTIVITAT

Després d’un trimestre fent robòtica a l’institut, els alumnes de 3r i 4t de l’optativa de tecnologia hem anat a la Universitat Politècnica de Girona per participar en un taller de robòtica, un de termodinàmica i per conèixer de més a prop les carreres d’enginyeria.

Al taller de robòtica ens van ensenyar els prototips de robots de rescat que fan servir per la cerca de víctimes a terratrèmols i altres desastres, vam escriure part del programa per poder maniobrar els Ardurobots des d’una App instal·lada al mòbil i vam conduir el robot amb el nostre telèfon. Fins i tot, vam fer un partit de futbol robòtic!

Al taller de termodinàmica vam utilitzar una placa peltier i un dissipador per generar fred a partir de calor i de corrent elèctric, tal i com fan les neveres que van endollades a la presa de corrent del cotxe.

També vam veure instal·lacions destinades a les energies renovables que utilitza la Universitat (un aerogenerador, les plaques solars, …) i vam parlar amb estudiants del UdG Racing Team que ens van explicar la seva experiència universitària i van encoratjar-nos a estudiar i formar-nos per tenir una feina més interessant i optar a millors feines.

Una sortida molt inspiradora per continuar treballant la robòtica i crear vocacions cinetífico-tecnològiques.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>