Sortida a Tàrraco dins del TP de 2n d’ESO “Romans i volcans”

Ara que la calor comença a notar-se, l’alumnat de 2n d’ESO ens trobem immersos en l’últim projecte del curs: Romans i Volcans! A través de la història de l’antiga ciutat de Pompeia, ens submergim en els fascinants mons de la Roma antiga i de la vulcanologia. Per aquest motiu, i per inspirar-nos per l’encàrrec final, el dijous 30 de maig vam visitar Tarraco, que és el nom antic de Tarragona.

La primera parada la vam fer a l’àrea de servei del Mèdol (a l’AP7), que amaga una sorpresa… una impressionant pedrera romana, d’on els antics tarragonins treien els blocs de roca per fer les seves construccions.

La segona parada va ser al mirador del Pont del Diable, que és l’antic aqüeducte que duia aigua a la ciutat romana. Podeu llegir-ne la llegenda aquí.

Seguidament, vam arribar a la part alta de Tarraco. Allà vam realitzar una gimcana en grups, que ens va permetre conèixer l’antic circ on s’hi feien curses de carros, la muralla, les restes del fòrum provincial i altres restes amagades entre els edificis.

Finalment vam entrar a l’antic amfiteatre. Ens vam asseure a les grades i fins i tot algú es va animar a baixar a l’arena, i sentir-se gladiador per uns instants.

Va ser una sortida molt agradable, va fer un dia radiant i ens ho vam passar molt bé!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>