Exposició “El llegat de l’Al-Andalus” a la Biblioteca Sant Ildefons

Dimarts vinent, dia 11 de desembre, a les 10.30h, tindrà lloc l’acte d’inauguració de l’exposició “El llegat de l’Al-Andalus”, a l’auditori de la Biblioteca de Sant Ildefons. L’exposició ha estat preparada per l’alumnat de 3r d’ESO dins de l’àmbit humanístic del Treball per projectes i es podrà veure al vestíbul de la Biblioteca fins al proper 8 de gener.

L’origen de l’exposició, vinculada al currículum de ciències socials, llengua catalana i llengua castellana, sorgeix a partir de l’encàrrec que ens va fer l’associació “Cornellà Sense Fronteres”, que van venir a l’Institut per demanar al nostre alumnat de 3r d’ESO que elaborés una exposició sobre el Llegat de l’Al-Àndalus. A partir d’aquí s’ha estat treballant la petjada que va deixar la cultura andalusí i islàmica a la Península i, en general, en el món mediterrani medieval. Un llegat que impregna els nostres paisatges urbans, l’economia, la ciència, l’enginyeria o l’arquitectura. I aquesta herència es nota especialment en les nostres pròpies llengües i costums.

L’exposició conté diversos plafons informatius sobre aquests continguts i també les seves audioguies, per tal que els visitants se’n puguin fer una bona idea.

Agraïm a “Cornellà Sense Fronteres” l’encàrrec que ens ha fet, i al departament de Cultura de l’Ajuntament de Cornellà la disponibilitat dels espai de la Biblioteca i l’auditori per tal de poder fer arribar al màxim de gent possible la feina dels nostres alumnes.

Us perdreu l’exposició?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>