FLUORITA

NOM

ca Fluoritafluorita_bona_grup2b6

es Fluorita

en Fluorite

DESCRIPCIÓ

La fluorita és un mineral compost per fluorur de calci de la classe dels halurs. Va ser descoberta l’any 1529. La fluorita apareix en diversos tipus de jaciments, però principalment en aquells que estan en contacte amb roques carbonatades, on s’origina per la consolidació de fluids magmàtics després de la solidificació de roques com granits. La fórmula química de la fluorita és CaF2, i, per tant, els elements que formen part de la seva estructura són el calci i el fluor. La fluorita cristal·litza en el sistema cúbic (isomètric), i per tant, és un mineral isòtrop des d’un punt de vista òptic.

US PRINCIPAL

Els usos principals són la metal·lúrgia, la ceràmica i la indústria química; també és utilitzada en la indústria òptica i pels lapidaris. El fluoespar, el nom amb què s’anomena la fluorita quan es ven processada o en grans quantitats, es divideix en tres graus diferents: àcid, ceràmic i metal·lúrgic.

LLOC D’ORIGENbaixa-21

Jáchymov va ser on es va trobar la fluorita. Aquesta petita ciutat pertany a la Repúlica Txeca situada al nord-oest de Bohèmia a una alçada de 733 m per sobre del nivell del mar.

PROCEDÈNCIA

Aquest mineral va ser proporcionat per la escola d’Educació Primària Dovella, al carrer Mallorca.

 

http://www.asturnatura.com/mineral/fluorita/1112.html

 

Fet per Álvaro Carmona, Lucas Soca, Guillem Ruiz