L’alimentació dels adolescents

Per Ona Arnau, 2n ESO 

L’adolescència és una etapa crítica en el creixement de les persones i una bona alimentació és fonamental pel bon funcionament del nostre organisme. Tot i això, els adolescents tenim tendència a fer uns àpats a corre cuita, malament i a deshores.

Segons alguns professionals els adolescents tenim una dieta no gaire adequada que porta a l’obesitat si mengem més del que cal o a l’anorèxia si el nostre cos no rep tot el que necessita.

Com acostuma a ser l’alimentació dels adolescents?

Al meu voltant, hi ha gent de tota mena, de moltes cultures i per tant que segueixen dietes ben diferents. Com diu la dita, s’ha d’esmorzar com un rei, dinar com un príncep i sopar com un pobre. No tots els meus companys però, esmorzen a casa com recomanen els metges, ni porten esmorzar per l’hora del pati i, si en porten, és brioxeria industrial o coses dolces, en canvi d’altres que porten un entrepà d’embotit. A l’hora de dinar n’hi ha que mengen alguna cosa ràpida, alta en greixos i amb poques proteïnes però no els culpo, anar al McDonalds ens agrada a tots malgrat no ens convé anar-hi sovint, tot i això la gran majoria té un àpat equilibrat. El berenar tot i que molts pensin que no, és molt important ja que és l’estona entre el dinar i el sopar que, vulguem o no, són bastantes hores i menjar alguna cosa no fa cap mal. Seria ideal menjar una peça de fruita o un iogurt però tinc persones al meu voltant que mengen brioxeria amb gran quantitat o, directament, no mengen res. Per sopar, molts mengen poca cosa i poc variada però altres mengen adequadament, ni amb excés, ni quedant-se amb gana.

Com hauria de ser l’alimentació dels adolescents?

Molts metges i nutricionistes, diuen que l’alimentació de les persones és molt important pel bon funcionament de l’organisme. L’alimentació hauria de ser equilibrada, això comporta que hi hagi totes les proteïnes, hidrats de carboni, greixos i vitamines que ens proporciona el menjar, en certa quantitat, però sense passar-se. També hauria de ser variada ja que hem de menjar de tot.

En conjunt traiem la conclusió que l’alimentació és bàsica i important pel bon funcionament de l’organisme dels éssers humans. I quina és la alimentació correcta? Doncs aquella que té tota varietat d’aliments i no és pobre en nutrients.

Si us interessa el tema us recomanem que visiteu aquest enllaç, en el qual hi trobareu informació força exhaustiva.

Tots volem una bona salut i un bon funcionament de l’organisme i per aquest motiu l’hem de cuidar, tant menjant adequadament, com fent esport regularment.

Canviar la nostra dieta està a les nostres mans, fem-ho abans que sigui massa tard!