ARAGONITA

Nom

Català: Aragonita
Castella: Aragonita
Anglès: Aragonite
Francès: Aragonite

Resultado de imagen de argonite Resultado de imagen de aragonite mineral

 

Quin tipus i subtipus de roca i/o mineral és?
Aquest mineral és el mineral del grup Aragonita (carbonats)
Formació de la roca i/o mineral
La seva formació és partir de les aigües termals o les que emergeixen dels guèisers. Aquestes aigües, en combinar amb les roques molt calents dissolen els minerals continguts en les roques, entre ells el calci. En ambients sedimentaries marins i restringits.
Composició química
L’aragonita té una composició química simple: CaCO3 i aquesta composició, és idèntica a la d’un altre mineral conegut com calcita. La diferència entre un i altre és la seva estructura cristal·lina, el que els converteix en minerals diferents. La primera roca és va descobrir l’any 1797, fa 220 anys. I deu el seu nom a que va ser trobada al riu Gallo de Molina d’Aragó, municipi que el seu descobridor, Werner, va creure erròniament que pertanyia a l’Aragó.
Breu descripció (color, textura…)
És presenta en color, generalment, blanc, marró, blau i verd, depenent de la presència d’altres elements al moment de la cristal·lització. La seva duresa és de 3,5 a 4,la seva densitat és de 2.94.

Usos i/o aplicacions
Els usos que poden donar-se-a aquest mineral estan restringits a l’ornamental, això causa del seu gran inestabilitat i el seu important solubilitat. És un mineral de molt poca resistència i el seu principal atractiu el conforma la vistositat de les formes romboïdals que solen adquirir els seus vidres, que, depenent de la influència d’altres elements pot adquirir agradables colors.
Lloc d’origen (Jaciments més importants)
Els principals jaciments és troben a Espanya. Altres importants jaciments, on s’han trobat cristalls de aragonita d’important grandària, se situen en regions de Polònia, República Txeca i Eslovàquia. coraloideas a Arizona, Chihuahua (Mèxic), França (de color blau), Àustria i Itàlia.

Referència bibliogràfica
https://www.asturnatura.com/mineral/aragonito/1265.html
https://ca.wikipedia.org/wiki/Aragonita

ARAGONITO

ARAGONITO