PODCAST La ràdio al Temple

Dins de l’optativa de ràdio PODCAST, un grup d’alumnes de 2n d’ESO va anar a visitar la ràdio de la ciutat de Roquetes. Aquesta ràdio s’anomena “Antena Caro” i va ser una de les primeres ràdios municipals de les Terres de l’Ebre. La història d’Antena Caro es remunta als anys 80 quan un grup de 4 joves de Roquetes van proposar-li a l’alcalde de la ciutat la idea de muntar una emissora municipal. Aquest joves van comptar amb el suport de l’ajuntament i, tot i que van iniciar amb pocs recursos, igualment van seguir endavant!

Els estudis d’Antena Caro estan situats a l’antiga residència dels jesuïtes i durant la visita, els nois i noies van poder comprovar com s’ha transformat un edifici tan emblemàtic en biblioteca, sala d’actes i emissora de ràdio.

El petitet i bonic estudi està situat al segon pis de la biblioteca de Roquetes. En entrar el primer que es van trobar va ser una sala amb dues cadires on el Paco els  va donar la benvinguda i els va explicar la història de la ràdio. Després van entrar per veure els ordinadors per editar i gravar i també  un munt de discos. Van passar a on estava tot ple de discos, vinils i un munt de tecnologia per poder gravar tot.    També van veure una sala la qual hi havia un munt de coses antigues he inclòs ja no s’utilitzen. Finalment, vam passar a la part on es feien entrevistes i es gravava tot, van decidir provar els micròfons i fer unes preguntes al treballador. Uns dels detalls que havien vist són els tipus de paret que tenen, són com a figures per a reduir el soroll.

Tot i tractar-se d’una ràdio petita, els joves han pogut fer-se una bona idea sobre el seu funcionament i les possibilitats que existeixen per fer ràdio en un espai reduït i amb una sola persona al capdavant. Des del centre agraïm especialment a Paco Tafalla la possibilitat d’haver visitat l’emissora.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>