26a Setmana de la Ciència. Del 12 al 21 de novembre.

Un any més, el nostre centre es bolca en la celebració de la 26a Setmana de la Ciència.

El tema central d’aquesta edició és la sostenibilitat, coincidint amb diverses commemoracions aquest 2021: l’Any Internacional de l’Economia Creativa per al Desenvolupament Sostenible, l’Any Internacional de les Fruites i Verdures, i l’Any Europeu del Ferrocarril.

Durant el darrer segle, la humanitat ha fet grans progressos en la millora de la salut i el benestar de la societat. No obstant això, a escala global, aquests progressos inclouen grans desigualtats i s’han aconseguit amb la sobreexplotació dels recursos naturals a un ritme sense precedents. Hem entrat en una nova època anomenada antropocè, caracteritzada, entre altres canvis, pel escalfament global i l’extinció creixent d’espècies. Aquests canvis suposen un repte sense precedents per al futur de la humanitat.

En aquest context, la salut planetària emergeix com un nou camp científic i professional orientat a promoure canvis profunds a les nostres societats per seguir millorant la salut de la humanitat dins dels límits sostenibles del planeta,

en una societat justa i equitativa. Els àmbits d’activitat de la salut planetària inclouen la producció i el consum d’aliments dins dels límits ambientals, les solucions integrades de l’ús del sòl, els cobeneficis per a la salut i el medi ambient, la gestió racional dels productes químics, les ciutats sostenibles i la integració de serveis ambientals amb els sistemes de salut, seguint el camí traçat per l’Agenda dels Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Com ha assenyalat recentment la crida a l’acció de la cimera de premis Nobel, «la sostenibilitat global ofereix l’únic camí viable cap a la seguretat humana, l’equitat, la salut i el progrés».

Tot això, ha motivat els nostres alumnes a  participar en la petita exposició  “Educació ambiental. Per la salut planetària”

Mireu que bonic ens ha  quedat el vestíbul de l’institut!!