Preinscripció ESO 2021-22

El període  per a presentar les preinscripcions va del 17 al 24 de març. Però hi ha temps fins al 26 de març per a adjuntar documentació addicional que no s’hagi pogut presentar juntament amb el document de la preinscripció.

Els aspectes més rellevants del procés són:

 • La presentació de sol·licituds s’ha de fer telemàticament, tanmateix qualsevol dispositiu connectat a internet és vàlid, fins i tot els telèfons mòbils.
 • Cal estar en possessió d’una adreça de correu electrònic.  El resguard conforme s’ha realitzat la preinscripció el rebreu en aquesta adreça.
 • Tenir el codi d’identificador del Registre d’alumnes de Catalunya (RALC).
 • És molt recomanable tenir una eina d’identificació digital. Són vàlides: DNI electrònic, idCAT Mòbil, Cl@ve o T-CAT. De tots aquests, el més fàcil d’obtenir és l’IdCAT mòbil. Podeu fer la gestió per a l’obtenció d’IdCAT Mòbil a través de l’adreça https://idcatmobil.seu.cat.(És un procés immediat)
  • Si teniu un d’aquest sistemes d’identificació, podeu fer la preinscripció electrònica. D’aquesta manera no cal que aporteu cap document d’identificació i, tan sols, caldrà adjuntar còpies escanejades o fotografiades de la  documentació acreditativa de criteris que donin punts en el barem.
  • Si no teniu cap d’aquests sistemes d’identificació, haureu de realitzar la preinscripció en suport informàtic. En aquest cas, a més de la documentació acreditativa,  també caldrà presentar còpia escanejada o fotografiada del llibre de família i el DNI de la mare, pare o tutor legal.
 • Podeu accedir al formulari de preinscripció en: https://preinscripcio.gencat.cat/ca/estudis/eso/inici/
 • Pots consultar vídeos d’ajuda a: https://preinscripcio.gencat.cat/ca/estudis/eso/ajuda/pindoles-multimedia/
 • Si necessiteu ajuda per a realitzar el tràmit, podeu demanar cita prèvia a l’OME o en el mateix institut (https://aplicacions.ensenyament.gencat.cat/pls/apex/f?p=CITA_PREVIA:4::::4:P4_TIPUS_CALENDARI,P4_DOMINI:01_Oblig,43002582)
 • L’adscripció única fa que els alumnes de l’escola Rubió i Ors i de l’Escola Teresa Miquel tinguin com a centre adscrit l’institut Salvador Vilaseca i per tant, tenen una plaça en aquest centre. En aquest cas, cal posar l’institut Salvador Vilaseca en primer lloc de la llista i especificar el criteri de adscripció.
 • A part de l’institut Salvador Vilaseca, podeu esmentar de forma ordenada algun altre centre on us aniria be obtenir plaça (fins a 10). (Accediu als codis de centres educatius de Reus en https://www.reus.cat/sites/reus/files/codis_centres_educatius_reus_2020.pdf)

Criteris de prioritat per assignació de places:

 1. Com que l’Institut Salvador Vilaseca permet adaptar els horaris i les assignatures de la formació professional de música o dansa, tots els alumnes que puguin acreditar estar en aquesta situació tenen prioritat davant de qualsevol altre criteri.
 2. Criteri d’adscripció del centre. Es prioritari a qualsevol dels criteris addicionals
 3. Criteris addionals:
  1. Tenir germans o germanes que ja estudien al mateix centre educatiu: 40 punts
  2. Proximitat geogràfica del domicili familiar (30 punts) o del lloc de feina de la mare o el pare (20 punts). Consulteu: https://serveis.reus.cat/zonesescolars
  3. Quan el domicili familiar es troba en el mateix municipi però fora de la zona educativa del centre: 10 punts.
  4. Si la família percep la renda garantida de ciutadania: 10 punts.
  5. Si algun membre de la família té una discapacitat: 10 punts.
 4. Criteri de prioritat complementari per família nombrosa o monoparental: 15 punts. Aquest criteri tan sols és aplicable en cas de desempat.

 

 

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>