Sortides d’Educació Física (primavera 2012)

Quan arriba el bon temps l’àrea d’Educació Física organitza les ja tradicionals sortides previstes en les programacions de la matèria. Són, per tant, unes sortides acadèmiques esperades pels nois i noies. Els grups de 1r d’ESO van a El Pasteral, els de 3r a Sant Aniol d’Aguja i els de 4t a Sant Pere Pescador.

1r ESO EL PASTERAL

El passat 7 de Juny, es va portar a terme la sortida amb els 1rs d’ESO a la zona del Pasteral. L’objectiu de la sortida era combinar aspectes tant importants com són el coneixement del medi natural pròxim a la zona on habiten els alumnes, la pràctica d’activitats a la natura, concretament caminar, BTT i piragüisme i finalment però no per això menys important, treballar les relacions humanes en un entorn diferent a l’habitual.
La sortida va començar a l’INS, on tots els alumnes van arribar-hi en bicicleta, mitjà de transport que vam utilitzar per arribar al Pasteral  a través del carril-bici. Un cop allà, es va tenir temps per fer els tres grups i esmorzar abans de començar les activitats pertinents. La sortida estava organitzada de manera que cada grup realitzava una activitat durant 1:30 hores i llavors es feia un canvi, fins a realitzar les tres activitats, finalment es dinava i tots junts tornàvem a l’INS.

3r ESO ST ANIOL D’AGUJA

El passat 31 de Maig, es va realitzar la sortida a ST Aniol d’Aguja, a la zona de Sadernes amb els 3rs d’ESO. Els objectius de la sortida eren varis. En primer lloc, el coneixement de la zona que ens ocupa, doncs es tracta d’un espai que es troba relativament a prop d’Anglès i és d’una bellesa incomparable. Un altre objectiu, era la realització d’un treball de camp complementari a les explicacions sobre orientació, interpretació de mapes i càlcul de distàncies, que es va dur a terme en hores de classe d’Educació Física. Finalment el tercer gran objectiu era la millora de les relacions entre els participants, ja sigui a través del treball en grup que havien de fer, a través del temps compartit en la caminada o del bany col·lectiu que vam fer al Salt del Brull, cosa que crec que va agradar molt.

4t ESO ST PERE PESCADOR

El 17 de Maig els alumnes de 4rt van anar a una de les sortides més esperades de la ESO. Té com a principals objectius la pràctica d’activitats a la natura, vela i caiac, el coneixement de la Gola del Ter i millora de les relacions entre els companys de classe. La sortida està organitzada de manera que cada un dels tres grups prèviament fets, realitza una activitat diferent: caiac, vela i jocs a la platja, més bany.
Tot va anar molt bé, el temps ens va acompanyar bastant. En algun moment  però, el vent va bufar fort, fent-nos recordar on estàvem. Les activitats van agradar i ningú es va fer mal, cosa que sempre és positiva. Al finalitzar les activitats vam dinar i un cop finalitzat l’àpat vam recollir  tot enfilant el  camí d’Anglès.