Premi JOVES PROMESES per a l’INS Rafael Camplans

El cap de setmana passat, l’11 i 12 de gener, es va celebrar a Girona la “First LEGO League”. Es tracta d’un concurs de robòtica que es convoca cada any i que consisteix en una competició de robòtica. Hi poden prendre part equips amb alumnes d’entre 10 i 16 anys, i la competició es divideix en tres parts: la del projecte científic, que consisteix a pensar una solució per al problema que l’organització et proposa, aquest any versava sobre els desastres naturals. La segona fase tractava sobre els valors apresos durant el temps de construcció del robot i s’havia de presentar en forma de pòster. I per últim, es feien competicions entre dos equips de dos minuts i mig. En aquestes competicions el robot havia d’aconseguir fer diferents reptes que donaven més o menys punts a l’equip. 
Al final de cada dia del concurs s’escollien els guanyadors i es donaven altres premis, com per exemple: premi al millor entrenador, premi a l’emprenedoria, al treball en equip, al millor disseny del robot, etc.
El nostre institut també va participar en aquest concurs per primera vegada amb el nom de “Campalanets”. Van quedar novens, en la classificació general però se’ls va concedir el premi “Joves promeses”. 
El dissabte els guanyadors del concurs van ser els “Mini Salvathic Park” i el diumenge van guanyar els alumnes de l’institut de Palafrugell. 
Tot seguit entrevistarem l’Alba Artigas que va ser una dels deu alumnes participants al concurs: 
Què et va semblar aquesta experiència?

És una experiència molt diferent de totes les altres perquè passes gairebé tot un dia a la universitat i et trobes sota una pressió per voler representar bé el teu institut però alhora és molt divertit i les hores et passen volant.

T’agradaria participar-hi l’any que ve?

Sí, el que passa és fins a 16 anys i no crec que hi pugui anar, perquè jo faig 4t d’ESO.

Vas veure els teus rivals més preparats que vosaltres?

En alguns aspectes sí, però hem vist que el que cal és preparar-se molt i molt bé.
Per als alumnes del nostre institut ha estat una experiència molt enriquidora i van gaudir moltíssim després d’haver fet un treball de preparació que va durar gairebé tot el primer trimestre del curs. Per preparar el robot i totes les funcions que havia de fer, segons demanava l’organització del concurs els alumnes participants hi han dedicat una bona colla d’hores, bàsicament a les tardes, sota la supervisió dels professors de Tecnologia, en Quim Rebull i la Marta Cullell. Per a tots ells els fem arribar la felicitació de tots els que formem part d’aquest institut.

“Les veus del falcó”