Fira de Sant Antoni a Anglès


Diumenge vinent, dia 17 de gener, se celebra la Fira de sant Antoni. A Anglès, com a tantes altres poblacions de Catalunya, sant Antoni Abat va acompanyat d’una fira per venerar el patró dels animals i dels traginers.

En èpoques antigues sant Antoni havia tingut tant de predicament que a moltes poblacions tenia alguna cosa de semblant a la festa major d’hivern.
Sant Antoni és també uns dels sants que hom lliga a la famosa setmana dels barbuts, anomenada així perquè per aquestes dates del mes de gener solia fer un fred ben fort, i era força corrent que els homes es deixessin barba per poder suportar les baixes temperatures.
A la fira del proper cap de setmana, a més de la tradicional benedicció dels animals i de la fira dels artesans, juntament amb la trobada dels col.leccionistes de plaques de cava o de les visites a la Vapor de la Burés, també hi haurà la fira al carrer, on els botiguers de la vila aprofiten per oferir els seus productes a bon preu. I no hi faltaran els alumnes de 4t d’ESO de l’institut a vendre coques i altres productes diversos per poder guanyar uns centimets que els ajudin a fer front a les despeses del viatge que faran a final de curs. 

Ja els veureu al carrer de la insdústria, acosteu-vos-hi, i gràcies per col.laborar.

Si esteu interessats a conèixer més a fons el programa de la Fira de sant Antoni, entreu al web de l’ajuntament d’Anglès en què hi trobareu tota la informació.
“Falcó de notícies”