30 de gener, DENIP (Dia Escolar de la No violència I la Pau)

Divendres passat, 30 de gener, ens vam sumar a la celebració internacional del DENIP. Va consistir en un breu acte simbòlic que recollia i culminava la preparació que vam fer els dies previs a les aules.
Aquest any ens hem centrat en les persones que han obtingut el premi nobel de la pau 2014, la Malala Yousarfai i en Kailash Satyarthi, i hem volgut saber qui són i què fan per ser mereixedors d’aquest premi. 
Tots els cursos hem vist un documental sobre la Malala i potser algun altre sobre en Kailash Satyarthi. A més: 
  • Els de 1r d’ESO han fet els ja tradicionals coloms de la pau amb frases sobre el dret a l’educació i la pau. Els van exposar al vestíbul de l’entrada de l’institut. 
  • Els de 2n, han triat i pintat unes vinyetes de còmics que fan referència a la llibertat d’expressió, la pau en tots els àmbits de la vida i la tolerància. També estan al vestíbul de l’entrada. 
  • Els de 3r han estat investigant sobre els països d’origen de la Malala i en Kailash: Pakistan i l’Índia. I han fet uns mapes amb explicacions. També n’han exposat algun. 
  • Els de 4t han estat reflexionant sobre el dret a l’educació que tenim tots els nens i nenes, tots els nois i noies. Ho han fet a partir dels Drets Humans i el conte de l’àliga i la gallina. 
  • Els de 1r de Batxillerat han preparat una breu presentació dels personatges d’aquests any, els premis nobel de la pau de 2014: Malala Yousafai i Kailash Satyarthi. 
  • Els de 2n de bat. han preparat la presentació de l’acte conjunt del dia 30. 
A més, a tots els cursos hem treballat la cançó Where is the love? De The Black eyed peas, a l’assignatura d’anglès, que és la cançó que sonava mentre anàvem arribant al pati. 
El missatge principal del DENIP és el d’ ”Amor universal, No-violència i Pau. L’amor és millor que l’egoisme, la No-violència és millor que la violència i la Pau és millor que la guerra”.
El gest que hem triat com a resum de tot el que hem preparat i per expressar el nostre compromís amb la pau i el dret a l’educació de tots els nens i nens del món, és la construcció d’un dels símbols universals de la pau, el colom de la pau.
Estava dibuixat al centre de la pista i els alumnes de 1r d’ESO l’emplenaren mentre sentíem i cantàvem la cançó “Llença’t” que ens anima a ser valents i decidits com la Malala Yousafi , en Kailash Satyarthi i tanta altra gent.
“Falcó de notícies”