11 de febrer, Dia Internacional de la Dona i les Nenes en la Ciència


Els alumnes de 4t d’ESO de l’itinerari científic han reflexionat sobre el paper de la dona en la ciència. Mitjançant uns vídeos i la lectura d’una notícia, hem fet un petit recorregut per la història i ens hem esgarrifat de la quantitat de dones científiques que han passat desapercebudes i han estat oblidades.

Hem conegut l’efecte Matilda. Efecte que rep el nom de Matilda Joslyn Gage, primera activista que va denunciar el prejudici històric a reconèixer els avenços científics fets per les dones i atribuir-los als homes.

El moviment #NoMoreMatildas, recolzat per escriptores, científiques i institucions, denuncia un fenomen que priva a la societat de referents femenins a la ciència.

Totes i tots podem contribuir a visualitzar i difondre les aportacions de les dones a la ciència. NO MORE MATILDAS!!!!!!

Nosaltres, ja hem començat a fer una petita aportació. Si visiteu la nostra aula, podeu trobar els cartells de tres científiques: Maryam Mirzakhami (matemàtica), Rosalino Franklin (biòloga molecular) i Chien-Shuing Wu (física).

Us facilitem els enllaços dels documents treballats:
¿Y si Eisntein hubiese sido mujer?
Día Internacional de la Mujer y la Niña en la Ciencia
Les dones de la NASA