Sortida d’Educació Infantil

El passat dimecres dia 23 de novembre els estudiants de 1r curs de CFGS d’Educació Infantil van fer una visita a l’espai Snoezelen de la “Llar  EL ninot” de Campclar, la segona sala multisensorial de Catalunya que està instal·lada en una llar d’infants. Es tracta d’una sala equipada amb diversos elements que proporcionen estímuls visuals, sonors, tàctils i propioceptius, i que serveix perquè els petits de zero a tres anys puguin experimentar tots els sentits. La sala és també un espai terapèutic que fomenta l’estimulació sensorial dels infants amb algun tipus de discapacitat.

piscina-boles     sala-multisensorial

Els futurs educadors van conèixer, de primera mà, els principis psicopedagògics de l’espai Snoezelen i van descobrir l’ampli ventall de materials amb què està equipat. Entrar-hi  és com endinsar-se a l’habitació d’un món fantàstic on es poden veure estrelles movent-se al sostre -com si fos un cel estrellat-, i on la llum pren mil i una formes amb les columnes de bombolles d’un líquid viscós on es mouen objectes lentament.

Els estudiants van provar la butaca que abraça les persones que s’hi asseuen i s’hi quedaven una estona, deien, per la sensació relaxant que provoca. També hi ha una piscina de boles transparents i dutxes amb cables de fibra òptica que donen un toc futurista. Alguns també premien els botons que activaven un seguit de llums de colors o caminaven pel passadís de sensacions plantars compost per llosetes de diferents textures. Fins i tot es posaven de quatre grapes per palpar el terra on hi ha una superfície interactiva en què s’hi projecten diferents escenaris  en moviment.

terra-interactiu

En definitiva, aquesta visita ha permès a l’alumnat del cicle d’Educació Infantil de fer un acostament no només a les possibilitats de treballar en profunditat els sentits que els nens més petits podran trobar en l’aula multisensorial, sinó a la intervenció primerenca per donar resposta als trastorns en el desenvolupament sensorial.