Sortida a la Conca de Tremp i massís del Montsec

Els dies 17 i 18 d’octubre de 2018 els alumnes i professors de la matèria de modalitat de Ciències de la Terra i del Medi Ambient, hem fet un recorregut per la Conca de Tremp i el massís del Montsec, dos dels llocs més emblemàtics pel seu interès paleontològic, geològic i astronòmic a nivell mundial.

Durant dos dies, hem estudiat la geologia de la Conca, des de l’observació del seu aqüífer, passant per la carstificació dels llacs de Basturs, la gran esllavissada de Puigcercós, el parc de Badlands de Sant Salvador, el rebliment de l’embassament de Cellers i el Congost de Tarradets.

Per altra banda, hem analitzat els riscos que s’esdevenen al llarg de tot el territori, així com els impactes generats per l’home a partir de l’explotació dels seus recursos.

També hem aprofitat l’estada per visitar l’Ull del Montsec, centre astronòmic per l’observació i estudi de l’Univers. A més, la conca de Tremp conté un dels jaciments més importants de dinosaures del món, la Conca de Dellà, que també vam visitar i on vam poder observar el coll de Titanosaure més gran del món, que fa 6 metres de longitud i que pertany a un saure de 18 metres de longitud.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>