Reserves

 

Com es fa una reserva?

Per fer una reserva feu clic a Tauler | Reserves | Afegeix. (Accedireu al Tauler a la part superior de la pàgina al costat de .xtec surt una mena de rellotge i posa INS Miramar, si us poseu a sobre s’obrirà un desplegable i una de les caixes és Tauler.

reserves4

A continuació ompliu els camps de la reserva començant pel Títol i la Descripció  i a l’apartat Paràmetres de la reserva trieu un espai o equip del desplegable. Veureu que es carrega de forma automàtica la imatge il·lustrativa del recurs a l’apartat Informació del recurs i a l’apartat Calendari de reserves es mostren les reserves (en cas que n’hi hagin) fetes sobre aquest espai o equip per poder triar dates que no se solapin.

reserves7

Seguidament trieu la data de la reserva. Podeu fer dos tipus de reserves:

 

Puntuals
Trieu la data d’inici (la data de finalització s’omplirà de forma automàtica amb la mateixa data) i l‘hora d’inici i de finalització (el sistema proposa 1h després però la podeu modificar). També podeu escriure l’hora en cas que sigui necessari, per exemple 10:45h. Finalment, feu clic al botó Publica que hi ha a la banda superior dreta.

reserves5

A l’exemple anterior la reserva es faria pel dia 23 de setembre de 12 a 13h.

Periòdiques
Trieu la data d’inici i modifiqueu la data de finalització. A continuació apareixeran els dies de la setmana per poder triar en quins dies es farà la reserva. Trieu també l‘hora d’inici i de finalització. Feu clic al botó Publica que hi ha a la banda superior dreta.

reserves6

A l’exemple anterior la reserva es faria per tots els dilluns i dimecres d’octubre a desembre de 10:30h a 11:30h.

En tots dos tipus de reserves si hi ha algun conflicte a l’hora de crear-la (data solapada per exemple) el sistema mostra un missatge d’error però desa la reserva com a “Pendent” per tal que l’usuari la pugui modificar.

Com es poden visualitzar totes les reserves juntes?

Per poder visualitzar totes les reserves a un sol calendari aneu a l’apartat Tauler | Reserves | Calendari.

Podeu visualitzar les dades de les reserves passant per sobre boleta de color i es mostrarà el detall de la reserva. Si feu clic s’obrirà una finestra amb els detalls de la reserva.

reserves9

O bé fer clic a la caixa i es mostrara el detall de totes les reserves del dia.

reserves10

També podeu navegar pels mesos o canviar la visualització del calendari des dels botons de la part superior dreta.

Finalment, podeu seleccionar els recursos a visualitzar (en el cas que n’hi hagi molts) fent clic al desplegable Espais i equips.

 reserves12