Dia internacional en memòria de l’Holocaust

L’institut Miramar, amb la participació activa dels alumnes d’Història del Món contemporani, s’ha sumat a la commemoració del Dia de l’Holocaust i de Prevenció de Crims contra la Humanitat, que té el seu origen en l’alliberament del camp de concentració d’Auschwitz-Birkenau, el 27 de gener de 1945. Després serien alliberats els camps de Buchenwald, Dachau, Mauthausen, Ravensbrück i els altres. Auschwitz, en paraules el seu comandant Rudolf Höss, va representar “la major instal·lació per exterminar éssers humans de la història”.

El totalitarisme nazi, un inefable document de barbàrie, no només va ser una gegantina fàbrica de mort sinó també un projecte planificat d’oblit. Van intentar que no quedés cap empremta en la memòria de la humanitat. Com afirmava Primo Levi, “els lager s’havien tornat perillosos per l’Alemanya hitleriana, perquè guardaven el secret del major crim comès en la història de la humanitat”.

La UNESCO, amb aquesta jornada de record, adverteix que el genocidi perpetrat durant la Segona Guerra Mundial no pertany només al passat. És una història viva, que ens concerneix a tots, siguin quines siguin les nostres diferents procedències, cultures o religions.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>