Debat “Perspectives de la joventut europea: 1918 vs. 2018”

Divendres passat 16 de novembre, amb la voluntat de commemorar el Centenari de l’Armistici que va posar fi a la Primera Guerra Mundial, un grup d’alumnes de primer i segon de batxillerat de l’INS Miramar va participar en una sortida coordinada pels departaments de Llengües estrangeres i Ciències Socials, i organitzada pels Consolats de França i d’Alemanya, a Barcelona. L’acte va comptar amb la presència del Cònsol General del Regne Unit a Barcelona.

 

 

 

 

 

La trobada, que va implicar també alumnes de l’Institut Jaume Balmes de Barcelona, del Liceu Francès, Bon Soleil, Bel Air i del Col·legi alemany, va tenir lloc al Campus de la Ciutadella, de la Universitat Pompeu Fabra. L’objectiu era debatre sobre diferents temes relacionats amb la idea d’Europa, del seu present i del seu futur, i mirar de donar resposta a preguntes com ara: És la Unió Europea l’única garantia de pau? És el Brexit el començament de la fi de la Unió Europea? Qui mana realment a la Unió Europea?

El format dels debats va ser similar als que tenen lloc a les Nacions Unides. En una primera fase, sis comissions vam debatre sobre diferents aspectes de l’actualitat europea. Més tard, en el plenari, a l’auditori de la UPF, es va fer l’exposició de les conclusions.

Tot plegat, l’experiència va resultar força interessant.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>