Sant Jordi ha arribat a l’institut carregat de belles paraules

El repartiment de premis del certamen literari de de Sant Jordi ha estat el primer acte de celebració de la Diada a l’institut. S’ha iniciat a les dotze i, per primera vegada, ha tingut lloc al pati per tal que tot l’alumnat del centre pogués ser present alhora en el lliurament de guardons.El repartiment de premis del certamen literari de de Sant Jordi ha estat el primer acte de celebració de la Diada a l’institut. S’ha iniciat a les dotze i, per primera vegada, ha tingut lloc al pati per tal que tot l’alumnat del centre pogués ser present alhora en el lliurament de guardons.

El veredicte del jurat ha estat el següent:

Categoria 1r, 2n ESO:

Millor poema en català: Ariadna Bosh Astigarraga de 1r ESO per “Ariane”

Millor narració en castellà: Marc Guarch de Gràcia de 2n d´ESO

Millors narracions en català: Andreu Domingo Bruno de 1r ESO per “Buscant l’origen” i Aida Hernández Palau de 2n ESO per “L’estiu caòtic”

 

Categoria 3r , 4t ESO:

Millor poema en castellà: Marta Warleta Guerrero, de 4t d’ESO

Millor narració en anglès: Georgina Fabregat de 3r d’ESO per “Current dragons”

Millor narració en català: Carla Mateu Bonet, de 3r d’ESO

Millors vídeos en català: Lluna Martínez, Siham Charki i Ellisabet Parra, de 4t d’ESO per “Stop. Actua, no callis” i Clàudia Esplugas Gallardo, de 4t ESO per  “El meu jo”.

 

Categoria batxillerat:

Millor poema en anglès:  Eva Panero Cáceres de 1 BAT per “If I showed you who I am”

Millor poema en català: l’Eduard Sánchez Muñoz, de 2n de batxillerat per  “Sentia els braços dels arbres colpejar”

Millor narració en anglès: Maria Andreu Sanahuja, de 2n de batxillerat per “Times of changes”

Millors narracions en castellà: Jordi Masalias Duch, de 2n de batxillerat i Júlia Boqué Gaya, de 1r de batxillerat.

Millor narració en català: Júlia Boqué Gaya, de 1r de batxillerat per “Si m’incites, ho deixo”.

Millors vídeos  en anglès: Kanstancin  Pozdezh & Sergi Masalias, de 2n de batxillerat per “PHILOTALE”

Ariadna Clavero, Helena Clavero i Laia Bòria, de 2n de batxillerat per “Dodging bullets”

Millor vídeo en català: Ariadna Clavero, Helena Clavero i Laia Bòria, de 2n de batxillerat

Premiats del Departament de Castellà
Premiats del Departament de Català
Premiats del Departament d’Anglès

Els premiats has estat guardonats amb un val de 15 € per bescanviar en una llibreria i una rosa.

A continuació, s’han lliurat els premis corresponents a la gimcana de la Castanyada, el Festival de Talents de Nadal i la millor disfressa de Carnaval.

Gimcana de la Castanyada: Ariadna Bosch, Diana Ciufudean, Sol Boltà, Carme Huguet, Nerea Navarro, Noa Martínez, Júlia Bosch

Guanyadores de la gimcama de la castanyada

Festival de Talents:

1r PremiHelena Clavero, Laia Bòria, Constantin Shoot

2n Premi: Gisela Benítez, Paula Vilella, Paula Bulló, Sol Bulló

3r Premi: Joel Priego

Guanyadors del festival de talents

Carnaval: Gisela Benítez, Sheila Tejedera, Marcel Lleixà, Daniel Sànchez, Jordi Caylà, Mireia Miró, Anna Li, Laura Vergé, Júlia Moreno, Marta Sugrañes, Helena Guerrero, Maria Sánchez, Mar Bulló, Rut Cervelló, Georgina Fabregat, Carla Mateu, Helena Muñoz, Marina Poles, Marina Pérez, Júlia Sans, Carla Baró, de 3r ESO.

Guanyadors del Carnaval

També s’ha fet un reconeixement a l’alumnat que va participar com a voluntaris i voluntàries a la Jornada de Portes Obertes d’ESO el passat 7 de març: Malena Lescano, Judit Fernández, Irene Rodríguez, Estela Ribé, Laura Bonastre, Ana Navarro, Gabriela Pop, Íngrid Guerrero, Susana Benaiges, Aaron Rivas, Aida Lasso, Bernat Ollé, Carla Ferré, Nit Pallisé, Roger Bella i Joan Cortada.

Voluntaris i voluntàries de la jornada de portes obertes d’ESO

Dins del mateix acte, el claustre de professors i professores ha volgut reconèixer el mèrit d’aquell alumnat que s’ha presentat a concursos o activitats en nom de l’institut en el que portem de curs i que n’ha sortit guardonat. Concretament, s’ha fet menció dels següents àmbits:

VI Concurs Literari de Tardor organitzat a Montblanc: Diana Andrada, Jordina Òdena, Natàlia León, Ana Navarro, Estela Ribé, Clàudia Esplugas, Irene Rodríguez, Laura Cuadras, Yanira Merino, Maria Andreu, Guillem Tierz, Joan Ribé, Sergi Masalias.

Premiats al certamen literari de La Festallibre 2017

Premi Sambori Òmnium 2018: Estela Ribé.

Primer premi Sambori Òmnium 2018

Festival Internacional de Novel·la Negra en català: Laia Remolà, Aida Hernández, Rut Cervelló, Ana Navarro, Yanira Merino i Clara Sans.

Premiades al Festival de Narrativa Criminal

Els finalistes de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la URV: Andrea Delpuy, Irene Rodríguez, Àlex Bautista i Estela Ribé. I els guanyadors d’aquesta mateixa lliga i que van representar la URV a la final a Elx: Bernat Lleixà, Anna Arnanz, Ana Navarro, Jordi Masalias i Iratxe González.

Finalistes i guanyadors de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat

+ Mates: Stephan, Helena Clavero i Anna Arnanz.

Guanyadors del Concurs + Mates

Concurs de Dibuix de Setmana Santa: Gina Bell-lloc i Laia Comelles.

Finalistes del Concurs de Còmic de Sant Jordi: Stepan Klymonchuk, Jenni Bultó i Jonatan Poveda. El guanyador és  Stepan Klymonchuk

Guardonats del Departament de d’Educació Visual i Plàstica

Presentació dels treballs de recerca de batxillerat al Fòrum TRiCS: Júlia Moyà, Clara Sans, Laia Borràs i Maria Andreu.

Alumnat que ha presentat el treball de recerca al Fòrum TRICS

Per finalitzar, la directora ha posat punt i final a l’acte i l’alumnat que ha volgut ha ballat la sardana La Santa Espina. Una bonica manera de cloure l’acte pròpiament literari que cada any es celebra a l’institut.

Un aspecte destacat d’aquesta edició ha estat que la coordinació i presentació ha anat a càrrec d’alumnes de 2n de batxillerat. En aquest sentit, és un motiu de satisfacció per a l’institut comptar amb els grans de la casa per realitzar aquest tipus d’activitats en què pren part tot l’alumnat. El seu pas per l’institut els ha convertit en un referent per a tots i totes; és per això que la seva presència i el seu saber fer crea una cohesió de grup que els docents agraïm profundament.

En aquesta ocasió, hem comptat amb la col·laboració del Pol Campanya, el Bernat Lleixà, el Joan Mendaro, la Mar Minguella, la Núria Sanagustín, la Clàudia Torrell, l’Anna Arnanz, l’Ariadna Clavero, l’Helena Clavero, l’Andrea Delpuy, la Júlia Duch, el Jordi Masalias i la Clara Sans. L’Andrea Sancho ha estat l’encarregada de fer les fotos de l’acte.

La Júlia Duch i el Joan Mendaro han estat els conductors de l’acte i la resta han estat els lectors dels fragments seleccionats de les obres premiades.

A continuació, s’han iniciat tallers  en els quals han participat els i les alumnes d’ESO. Han pogut escollir-ne dos d’entre els següents:

Pintura amb henna, punts de llibre, poemes i roses, pintura ràpida, pintura de samarretes i ball, jocs de taula, karaoke i cursa.

Cada taller ha tingut una durada d’una hora i ha estat monitoritzat per dos o tres professors i, en algun cas, pels propis alumnes.

Flors confeccionades al taller de pètals i roses

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>