GLOBAL MONEY WEEK 2021

Del 22 al 28 de març es va celebrar la Global Money Week, una iniciativa impulsada per l’OCDE amb l’objectiu d’inspirar nens i joves d’arreu del món a aprendre sobre qüestions de diners, mitjans de vida i emprenedoria.

En aquesta edició tant diferent, on les xerrades i activitats programades s’han realitzat en format ONLINE, l’IEF (Institut d’Estudis Financers) ens ha convidat a participar a tot un seguit de conferències i tallers dirigit als alumnes de 1r i 2n de batxillerat de les matèries d’economia i d’empresa.

Conferències:

  • Pregunta a l’economista  per Sr. Jordi Sullà – professor col·laborador de l’IEF- va tenir lloc el Dilluns 22 de març a través de la plataforma Clickmeeting
  • Banc d’Espanya i CNMV per Sr. Lluis Expósito i Sr. Julio Gil – Director i secretari de la sucursal de BCN de BdE- va tenir lloc el Dimecres 24 a través de la plataforma Zoom.
  • Finances sostenibles per Sra. Eva Hernández professora col·laboradora d’IEF- va tenir lloc el Dijous 25 de març a través de la plataforma  Clickmeeting
  • Col·legi d’Economistes de Catalunya per Sr. J Mª Gay de Liébana (Dr en economia) i Sr. Oriol Amat (Dr en economia i Degà del Col·legi d’Economistes de Catalunya) va tenir lloc el Dijous 25 de març a través de la plataforma online Zoom

XII Olimpíada d’economia.

L’alumnat de 2n de batxillerat de la matèria d’Empresa han participat virtualment a les XII olimpíades d’economia de Catalunya fase local. L’alumnat han respost de forma excel·lent a tots el reptes i proves plantejades al llarg de la competició. Han sabut resoldre correctament la majoria de qüestions plantejades.

L’Olimpíada d’Economia neix seguint la tradició de les Olimpíades científiques, però a diferència d’elles, està organitzada per les facultats amb estudis de l’àmbit de l’economia i de l’empresa de les universitats públiques espanyoles.

Els objectius de l’Olimpíada d’Economia:

  • Premiar l’esforç i l’excel·lència acadèmica dels estudiants de batxillerat que cursen assignatures de l’àmbit de l’economia i l’empresa.
  • Incentivar i estimular l’estudi de l’economia i de l’empresa entre els joves.
  • Establir vincles estables entre les facultats, els centres de secundària, els professors/es i els estudiants, interessats en aquesta matèria.

 

Aprendre a portar un control de les finances personals

Aquest 10 i 11 de març, els alumnes de 4t ESO d’economia en el marc de la formació de les finances, han vist que administrar els diners no és només un problema de quant es guanyarà, sinó també de com i en què ho gastarem.

 

 

 

És molt important portar un control de les finances personals per assegurar el nostre benestar, per fer-ho, hem de saber identificar i controlar els propis ingressos i despeses, elaborar un pressupost personal i entendre la necessitat d’un fons d’emergència.

Victòria al Picalletres!

En representació de l’institut Martí l’Humà, tres alumnes de segon d’ESO han participat el divendres 26 de febrer al Picalletres radiofònic. Han concursat contra l’institut Les Aimerigues, de Terrassa. L’Helena, l’Alhana i la Ivet no tan sols s’han endut la victòria sinó que han… Llegeix més»

No eren bruixes, eren dones

 

Els alumnes de segon d’ESO aprofitant la divulgació del material de la revista Sàpiens han pogut cercar i documentar-se sobre les dones de les nostres contrades que van ser acusades de bruixeria. N’hem trobat diverses  a la Conca de Barberà, a l’Alt Camp, al Tarragonès i sobretot al Pirineu. Aquestes dones van ser criminalitzades i moltes d’elles executades.

DIA INTERNACIONAL DE LES DONES

A l’Institut també treballem el dia Internacional de les Dones des de les aules…

El Dia Internacional de les Dones o Dia de la Dona Treballadora se celebra el 8 de març de cada any i està reconegut per l’Organització de les Nacions Unides (l’ONU). És un dia aprofitat tradicionalment per a reivindicar el feminisme denunciant el sexisme. Aquest dia commemora la lluita de les dones per la seva participació, juntament amb els homes, en l’àmbit laboral, i per tant pel dret a la independència econòmica.

Inversió intel·ligent i sostenible

L’alumnat de l’optativa d’economia de 4t ESO, el dimecres 3 de març ha treballat la importància de saber diferenciar entre l’estalvi i les diferents alternatives d’inversió. Existeixen diferents productes d’inversió que ofereixen múltiples opcions de risc i rendibilitat, però no n’hi ha prou de saber quins productes existeixen, abans d’invertir és necessari conèixer-nos bé per saber fins a quin punt estem disposats a arriscar-nos.

Entre les diferents alternatives d’inversió hi trobem les finances i les inversions socialment responsables, que permetran invertir tenint en compte aspectes socials, mediambientals o de bones pràctiques.

ENDEUTAR-SE? AMB SENY!

Els alumnes de 4t ESO que realitzen l’optativa d’Economia han realitzat un taller sobre l’endeutament

El Sr Ferran, voluntari de l’entitat EFEC, ens ha ofert un seguit d’activitats didàctiques per ajudar  a conèixer com els productes de crèdit poden ser una eina eficaç si s’utilitzen correctament i amb raons justificades, però poden causar estralls en les nostres finances personals si els utilitzem incorrectament o excessivament.

Aquest taller celebrat els dies 24 i 25 de febrer, té com a finalitat mostrar a l’alumne com s’ha d’utilitzar el crèdit de manera correcta, i comprendre les conseqüències que implica l’endeutament, Conèixer la TAE, i saber que existeix finançament alternatiu

Dia Internacional de les víctimes de l’Holocaust 2021

El passat 27 de gener, dia Internacional en Record de les Víctimes de l’Holocaust en commemoració de l’alliberament d’Auschwitz, algunes i alguns alumnes de l’Institut Martí l’Humà van fer activitats relacionades amb aquest fet.
A l’aula ja s’havien treballat testimonis de vida, treballs de visual i… Llegeix més»