Visita al PNIN de Poblet

El passat 6 de maig alumnes de 4rt de la ESO i de 1er de batxillerat de la matèria de biologia van realitzar una sortida al Paratge Natural d’Interès Nacional de Poblet per tal de treballar els continguts d’ecologia del currículum mitjançant una activitat de camp amb l’objectiu de descobrir els boscos madurs.

L’activitat, de nom “L’escanyapolls al bosc de Poblet”, va ser portada pel Camp d’Aprenentatge dels Monestirs del Cister i es va realitzar a la casa forestal del Titllar i pels voltants.

Després d’una introducció sobre la importància del bosc de Poblet com a figura protegida, els alumnes van recollir el contingut d’una sèrie de trampes per a invertebrats, van preparar noves trampes per a altres grups i finalment van classificar els animals trobats en la casa forestal.

Amb l’activitat els alumnes se n’adonaren de la important tasca efectuada pels petits habitants del bosc a l’hora, per exemple, de reciclar la matèria orgànica com fan molts escarabats al nodrir-se de fusta en estat de descomposició com ara les larves d’ escanyapolls, l’escarabat més gran d’Europa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>