La vall de Siarb és una mina!

La setmana passada vam tenir la sort de fer una visita al Jardí de Roques de Rubió amb en Jose, un geòleg apassionat que coneix i s’estima les pedres com si fossin les seves filles!

Ens va fer un viatge en el temps geològic de la Vall i dels Pirineus, des que ens trobàvem immersos en un gran oceà profund fins als moviments que ens han generat el relleu actual. Un viatge fantàstic amb nom de roques com gres, conglomerat, calcària “griotte”… que ens porten també al paisatge de terra roia de la Vall de Siarb.

A Llagunes ens hem deixat sorprendre pel projecte innovador del Museu de Camins i n’hem vist els primers fruits passejant per camins de pedra seca envoltats de murs centenaris, que han estat refets amb la participació de moltes persones del Pallars i d’altres indrets. Aquests camins tant importants que ens podrien portar fins al despoblat de Santa Creu o els búnquers de Vilamur, un dels llocs que fa posar la pell de gallina si aconsegueixes tirar enrere en el temps i imaginar què hi passava, i que en Marc Cortina ens hi ha ajudat.

Tot plegat una sortida que us recomanem i que podeu fer autoguiada o bé demanant les visites pertinents. Segur que us agradarà!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>