Festa de la Primavera Xinesa

Els xinesos d’arreu del món celebren el 8 de febrer l’arribada d’un nou any, el CHUN JIE, que també es coneix amb el nom de Festa de la Primavera.

Cada any és un animal diferent, enguany, és l’any de la mona de foc.

La celebració de l’any nou xinès s’allarga durant quinze dies i es viu amb especial intensitat, essent comparable a les celebracions que es fan a Occident per Nadal i Cap d’Any i s’acaba quan se celebra la festa de la llanterna YUAN XIAO JIE. (aquest dilluns 22 de febrer de 2016).

Durant aquest període s’enregistren milions de desplaçaments amb tren, avió…Els protagonistes d’aquest gran èxode són els més de 240 milions d’emigrants del camp a la ciutat que aquests dies tornen als seus pobles. Aquest any el mal temps els ha jugat una mala passada.
Tot i així, la celebració pròpiament dita no s’inicia fins la vigília de cap d’any, quan familiars i amics s’apleguen en el sopar del “CHU XI FAN”, que literalment vol dir ‘sopar de la reunió’. En acabar-se l’àpat, era costum de tirar petards per fer allunyar els mals esperits, tot i que en els darrers anys aquesta pràctica s’ha prohibit per raons de seguretat.

Com a curiositat, segons l’horòscop xinès, el mico és un animal intel·ligent i audaç, que no rebutja la confrontació, així que pot ser un bon any per als que sàpiguen adaptar-se creativament als canvis. D’aquest any s’esperen també bones oportunitats per als negocis.

A l’Institut hem construït el nostre drac de paper donant color i alegria a la festa. L’alumnat de xinès de 2n d’ESO han escrit en grafies orientals els noms a aquells que ho han demanat. També hem fet un exposició amb objectes xinesos.

El periodista Xavier Santesmases del diari Segre s’ha interessat pel tema i ens ha visitat, ens veurem al diari !

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>