Visita al Pantà de Rialb

El passat 28 de novembre, els alumnes de 3r d’ESO i els de Tecnologia de Batxillerat van fer una sortida a la comarca de la Noguera per visitar el segon pantà més gran de Catalunya, el de Rialb.

Durant la sortida, vam tenir la sort de gaudir d’un dia magnífic, que ens va permetre caminar per sobre de la presa, una de les més modernes d’Europa, segons ens van explicar els tècnics de la Confederación Hidrográfica del Ebro. Un vídeo tècnic explicatiu i una visita al peu de la presa i als túnels interiors van completar aquesta primera part del matí.

Després vam passar a l’interior de l’estació de bombament, que proveeix d’aigua el canal Segarra-Garrigues i neix al peu del mateix pantà. De nou, els tècnics, aquest cop de l’empresa pública que gestiona el canal, CASEGA, i un vídeo explicatiu de com funciona l’estació, van ser l’inici d’una visita a espais normalment inaccessibles per a la gent del carrer.

Vam acabar la sortida fent una volta per la població de Ponts, per tornar cap a Sant Vicenç a primera hora de la tarda.

Podeu veure totes les fotografies fent clic AQUÍ

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>