24 de maig: dia europeu dels parcs!

parque

Del 20 al 28 de maig tothom podrà realitzar activitats gratuïtes.

El 24 de maig de 1909 es declaraven els primers parcs nacionals europeus a Suècia. Uns quants anys més tard, el 1918, es declaraven a Espanya els primers parcs nacionals (Covadonga, Ordesa i Monte Perdido), amb un intent no reeixit d’afegir el Montseny a la llista. Tanmateix, el 1928, ara fa vuitanta-cinc anys, veuria néixer el Patronat de la Muntanya del Montseny, la primera figura de protecció d’un espai natural a Catalunya, a la qual va seguir, ja més tard, el 1972, Sant Llorenç del Munt i l’Obac, el primer espai declarat parc natural a tot l’Estat espanyol.

Aquest any 2017 la Federació EUROPARC invita de nou a tots els estats europeus i les organitzacions no governamentals de conservació de la natura a divulgar aquest esdeveniment i a organitzar activitats destinades a donar a conèixer els espais protegits i la seva importància per a la societat. I enguany ho fa sota el lema: “Canvia el clima, canvien els parcs”.
 
El Dia Europeu dels Parcs 2017 és, doncs, una nova oportunitat per transmetre a la societat:
Com els espais naturals protegits són espais  saludables per a milers de ciutadans del nostre país.
Com els parcs contribueixen a afrontar els efectes del canvi climàtic i minimitzar els seus impactes.
Com els parcs són escenaris per plantar, cuidar, restaurar i promoure la diversitat genètica.
Com els parcs poden ajudar a noves formes de reduir la petjada ecològica.
Com els parcs promouen la sostenibilitat dels pobles i ciutats circumdants.
 Per tot això, us convidem a participar en alguna de les més de cinquanta activitats que, una vegada més i amb caràcter gratuït, la Diputació de Barcelona i les entitats i els organismes que amb ella gestionen la Xarxa de Parcs Naturals han organitzat entorn el cap de setmana del 26 al 28 de maig. Hi trobareu caminades a peu, rutes guiades, jornades de portes obertes, matinals festives, tallers infantils, exposicions, audiovisuals, concursos de fotografia, recitals poètics, rutes literàries, etc. En algunes, però, us hi haureu d’inscriure prèviament.
  
Tot un ventall ampli d’activitats que, de ben segur, no us decebran. Gaudiu dels parcs!
http://parcs.diba.cat/web/agenda

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>