Creació musical a 1r d’ESO, Scrape

Els alumnes de 1r d’ESO, des de l’àrea de Música, han finalitzat el projecte ContemporART, que consta de la composició i interpretació d’una obra musical d’estil contemporani.

Els alumnes s’han endinsat en el món de la música contemporània analitzant l’obra Bubbles del prestigiós compositor barceloní Bernat Vivancos. Després d’observar les peculiaritats de l’estil musical contemporani han creat la seva pròpia obra, Scrape, que significa raspar perquè l’obra s’interpreta íntegrament amb objectes quotidians raspats. 

És una obra que consta de dues parts: la primera se centra en l’aspecte tímbric fent que la sonoritat del conjunt vagi canviant a mesura que s’incorporen nous instruments i altres deixen de tocar. A la segona part, la qualitat que es treballa és la intensitat, creant un joc estereofònic entre la part dreta i l’esquerra. 

És necessari utilitzar auriculars per percebre aquest joc dinàmic entre les parts.

Esperem que us agradi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>